Veljović saslušavan dva i po sata

Tužilaštvo saslušava bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića u okviru istrage prijetnji novinarki "Vijesti" Oliveri Lakić
109 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2012. 20:34h

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo saslušalo je bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića u okviru istrage oko prijetnji novinarki "Vijesti" Oliveri Lakić, za koje je osumnjičen njegov bivši vozač i šef obezbjeđenja Mića Rabrenović.

Veljović je saslušavan dva i po sata, a saslušavali su ga osnovni državni tužilac Saša Čađenović i podgorički osnovni tužilac Ljiljana Klikovac.

Nakon izlaska Veljović je novinarima kazao da je odgovorio na sva interesovanja i sva konkretna pitanja tužioca na okolnosti napada i prijetnji Oliveri Lakić.

TV Vijesti, Svetlana Đokić

On je kazao da podržava nadležne organe u ispitivanju svih činjenica kako bi se došlo "do prave istine u ovom slučaju".

On je rekao da je postupak u toku i da ne može da komentariše detalje sa saslušanja, a nije htio da prokomentariše to što je njegov bivši vozač osumnjičen da je prijetio Lakić.

"Vidjećemo šta će postupak donijeti i koje činjenice. Ja ne želim da saopštavam svoj lični stav prije zvanične odluke Tužilaštva", kazao je Veljović.

"Ono što je važno", dodao je on", "jeste da ja kao direktor Uprave policije i kao građani, sada kao savjetnik predsjednika sa tim aktivnostima i tim radnjama nemam nikakve veze".

Telefon ključni dokaz

Tužilaštvo je u dosadašnjoj višemjesečnoj istrazi došla do jakih dokaza o tome ko je u februaru prošle godine telefonski prijetio Lakićevoj.

Telekomunikacija spornog telefona i kartice, koja je korišćena prilikom zvanja, su i ključni dokaz pomoću kojeg se došlo do imena osumnjičenog Milenka Rabrenovića.

Rabrenović je tokom ranijeg saslušanja negirao optužbe i kazao da ga ništa ne može dovesti u vezu sa onim za šta je osumnjičen.

Rabrenović je na samom početku ispitivanja bio izričit da nikada nije upoznao novinarku Lakić i da je za nju saznao iz medija. Odgovarajući novinarima, advokat Milenka Rabrenovića, Radovan Mandić je naveo da je Rabrenović iznenađen da se vodi istraga protiv njega

Rabrenović je u tužilaštvo prvi put pozvan 5. decembra, ali nakon što mu je tužilac saopštio razloge poziva na saslušanje, zatražio je odlaganje kako bi angažovao advokata.

Olivera Lakić postala je meta uznemiravanja i prijetnji nakon što je počela sa pisanjem tekstova o proizvodnji cigareta u fabrici duvana "Tara" u Mojkovcu.

Policiji se sam prijavio Milan Grgurović koji je tvrdio da je on osoba koja je prijetila Lakić. Tužilaštvo je utvrdilo da nije riječ o krivcu već o dobrovoljcu.

Osim prijetnji Lakić je 7. marta fizički napadnuta dok je vraćajući se s posla otključavala vrata zgrade u kojoj živi.

Zbog napada na Lakić Ivan Bušković je nedavno osuđen na devet mjeseci zatvora, a prvostepena presuda je dostavljena Višem sudu na odlučivanje po žalbama advokata i tužioca.

Galerija

Bonus video: