Jeste li već okitili jelku?

Ranije su se jelke kitile slatkišima, orasima ili su djeca sama pravila ukrase, a danas je potreban novac da bi drvo bilo u trendu
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2012. 19:32h

Građane uveliko trese novogodišnja groznica. Većina domova, prodavnica i gradova je u novogodišnjem ruhu, čeka se još samo Nova godina..

A nezaobilazan ukras za novogodišnje praznike je jelka. Iz godine u godinu u modi je da se sto ljepše okiti i sve je veći izbor nakita. Veći je izbor ali se treba platiti.

Neki su već okitili jelke, neki su kupili nove ukrase, neki kićenje završili prošlogodišnjim, a neki se tek spremaju za kićenje.

"Dobro je što ljudi kite jelke i treba da kite, ali neka ne idu u šume da kradu jelke, već da kite vještačke", kaže jedan od sagovornika TV Vijesti.

A umjesto u šumi, jelke se mogu se naći u većini prodavnica. Ranije su se kitile slatkišima, orasima ili su djeca sama pravila ukrase, a danas je potreban novac da bi drvo bilo u trendu. Da krasi dom u novogodišnjim praznicima, za jelku sa nakitom potrebno je izdvojiti od 50 pa do 150 eura. Zavisno od veličine.

"Najmanja jelka košta 19 eura, a najveća 76 eura. Nakit se kreće od euro i po, do deset eura...", kaže Snežana Tmušić.

Trgovci su zadovoljni profitom, ali građani ipak nijesu jednoglasni kada su cijene u pitanju.

A u Glavnom gradu pretpraznična atmosfera se osjeća samo u pojedinim djelovima, dok neke ulice još čekaju da budu okićene. Da li je to zbog krize, pa grad štedi, nijesmo uspjeli saznati jer su u Opštini zauzeti završavanjem poslova pred Novu godinu.

Oni koji su okitili jelku ispod nje će ostaviti i poruku za Djeda Mraza. Neki žele čokolade, za svu djecu svijeta, neki samo dobro zdravlje, neki da poprave jedinicu iz engleskog...

Nadamo se da Djeda Mrazu izgled jelke nije jedini kriterijum da ostavi poklon...

A kad okitite jelku, pošaljite fotografije na reporter@vijesti.me i podijelite svoje umijeće sa drugima!

Galerija

Bonus video: