Beranci zgroženi dešavanjima u Vlasotincu, ali nisu iznenađeni

"Život u gradu je veoma težak i mladi žele da baveći se kriminalom nešto postignu i zarade. To je veoma žalosno"
293 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.12.2012. 19:30h

Na mapi Evrope Berane je samo gradić na Balkanu. Na kriminalnoj mapi je taj grad sa okolinom obilježen krupnim slovima. Zgroženi onim što se dogodilo u Vlasotincu, Beranci nisu, reklo bi se, previše iznenađeni.

Jedan mladić iz tog grada kaže da što se tiče kriminala i kriminalnih radnji, Beranaca ima svuda, pa više nisu iznenađeni šta god da se dešava.

"Život u gradu je veoma težak i mladi žele da baveći se kriminalom nešto postignu i zarade. To je veoma žalosno", kaže drugi.

Beranac i Bjelopoljac ubili policajca, pa stradali prilikom pljačke zlatare >>>

U centru Vlasotinca, prilikom pljačke zlatare, jutros su ubijene tri osobe. U intervenciji, nakon razbojništva u zlatari Unca, tragično je nastradao policijski službenik Miroslav Stamenković (27) iz Leskovca. Osumnjičeni da su počinili krivično djelo razbojništvo Darinko Vušurović iz Berana i Velibor Lutovac iz Bjelog Polja su ranjeni i od dobijenih povreda su preminuli, dok je treći osumnjičeni Adnan Šuntić iz Berana uhapšen.

Trojica pljačkaša zlatare u Vlasotincu i ubice policajca pripadale su miljeu osoba sa velikim policijskim dosijeom u Beranama.

Vušurović koji je stradao u pucnjavi u Vlasotincima, kao i uhapšeni Šuntić, rođeni su u Beranama. Stradali Lutovac je rođen u selu Lozne, između Berana i Bijelog Polja. Iako potiče iz porodice koja važi za izuzetno časnu, prvi je od ove trojice dobio policijski dosije, kada je prije 10 godina u medicinskoj školi u Beranama pokušao da iz pištolja ubije mladića, ranivši i njega i još jednog đaka.

Darinko Vušurović ima najdeblji policijski dosije od svih aktera pucnjave u Srbiji. On ima i najdužu zatvorsku kaznu od tri godine zbog šverca droge

"Bježe od poštenog rada i idu za drugovima koji su prije njih upali u te kriminalne radnje", kaže jedan stariji Beranac.

Darinko Vušurović ima najdeblji policijski dosije od svih aktera pucnjave u Srbiji. On ima i najdužu zatvorsku kaznu od tri godine zbog šverca droge.

Uhapšen je prije četiri godine i prasovnažno osuđen.

Čekajući da odleži ostatak te kazne, nakupio je, prema nezvaničim saznanjima, još pet krivičnih prijava, od čega jedna za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Uhapšeni Adnan Šuntić takođe je poznat policiji. Njegovo ime se prvi put pojavljuje prije dvije godine kada je bio ranjen u oružanom sukobu, kada je Beranac Marko Đekić pucao na njegovog brata od strica i ubio ga.

Prije izvjesnog vremena, prema navodima nekih medija, njemu i Lutovcu je u policiji u Beogradu uzet DNK uzorak jer su osumnjičeni da su u Sloveniji opljačkali jednu zlataru.

Galerija

Bonus video: