NOĆNA MORA ZA VOZAČE

Nadležni obećavaju: U špicu sezone neće biti radova na putu do mora

Radovi su u toku u Donjoj Gorici, na izlazu iz Podgorice ka Cetinju i u Golubovcima, na putu za Sozinu
278 pregleda 4 komentar(a)
Radovi na putu, Foto: Screenshot (Youtube)
Radovi na putu, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 17.06.2018. 17:39h

Radovi na putu su noćna mora za vozače. Tako bi moglo biti i ove godine u špicu sezone na dva glavna puta prema moru. Na izlazu iz Podgorice ka Cetinju, u Donjoj Gorici ide se usporeno.

Vozači kažu da radovi dugo traju, prolazi se otežano, ali da je i najvažnije da se radovi završe.

U Donjoj Gorici se gradi bulevar dužine 3,3 kilometra, koji će imati četiri trake i četiri kružna toka. Do sada su postavili fekalnu i atmosfersku kanalizaciju i vodovod. U toku je postavljanje ivičnjaka i priprema za asfaltiranje dijela te dionice.

"Radovi su počeli u februaru mjesecu ove godine i njihov rok za završetak je kraj novembra. S tim što ćemo u toku ljetnje turističke sezone, u špicu sezone, radove obustaviti da ne bi bilo gužve", kaže Duško Kokić iz Direkcije za saobraćaj.

Kokić objašnjava da će radove prekinuti vjerovatno od početka jula do druge polovine avgusta.

Prekida radova neće biti u Zeti, gdje se gradi bulevar od kružnog toka ka Aerodromu do kružnog toka na ulasku u Golubovce, dužine 2,6 kilometara.

"Na većem dijelu je već završeno sve što se tiče radova pod zemljom, da tako navedem, tu se takođe vrše pripreme za asfaltiranje, radi se novi nadvožnjak koji bi trebalo da bude gotov do polovine jula. U stalnom kontinuitetu dvije trake bez ikakvih zastoja, svi radovi treba da budu gotovi do polovine septembra", ističe Kokić.

U susret velikim turističkim gužvama na putevima, nadležni poručuju da budete oprezni za volanom i da poštujete propise.

"U Direkciji ne očekujemo nikakve probleme, ukoliko ih eventualno bude, na vrijeme ćemo reagovati. Znači, na dionicama gdje se radovi izvode, strpljivo, pažljivo, da ne bi došlo do bilo kakvih neželjenih posljedica", napominje Kokić.

Radovi na bulevaru u Donjoj Gorici vrijede 9,6, a u Golubovcima 4,6 miliona eura.