Drago Đurović zadržao mandat i sad sam odlučuje o volji 23.000 građana

Đurović danas nije dolazio na posao, zbog "zdravstvenih problema u porodici", pa je nemoguće bilo od njega čuti šta misli o odluci Pozitivne da ga isključi iz partije
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2012. 20:06h

Kamera TV Vijesti zabilježila je momenat kada je Drago Đurović napustio salu zajedno sa odbornicima Demokratske partije socijalista koji su bojkotovali zahtjev da se ponovi zahtjev za predsjednika Skupštine Nikšić.

Đurović je to uradio odmah nakon što je potpisao zahtjev opozicije.

On je juče TV Vijesti kazao da je glasa za kandidata opozicije Janka Vučinića, ali da se nije vraćao iz principa, smatrajući da je glasanje u kojem je pobijedila kandidatkinja DPS-a Sonja Nikčević bilo regularno.

Pozitivna Crna Gora ga je danas isključila iz partije, ali je Đurović odlučio da zadrži mandat i time sam odlučuje o volji 23.500 nikšićana koji su tražili promjene.

Pozitivna će isključiti Draga Đurovića iz partije >>>

Pozadinu tako krupne odluke TV Vijesti je pokušala da nađe u nikšićkoj komunalnoj policiji, gdje Đurović radi kao rukovodilac odjeljenja za saobraćaj. Đurović, međutim, danas nije dolazio na posao, zbog, kako je rečeno TV Vijesti, "zdravstvenih problema u porodici", pa je nemoguće bilo od njega čuti šta misli o odluci Pozitivne Crne Gore da ga isključi iz partije, kao i zašto je odbio da vrati odbornički mandat.

Direktor Pozitivne CG Sr]an Peri', ranije je rekao da je odbijanje Đurovića da vrati mandat tužan čin čovjeka kojem su vjerovali.

U Demokratskom frontu smatraju da je danas sve jasno i da je Đurović imao priliku da dokaže vraćanjem mandata da nije izdao dogovor koji je nakon mjesec i po mukotrpnih pregovora opozicija juče konačno zaključila.

"Časno je i dostojanstveno vratiti mandat i izaći iz svega ovoga. Pitanje je jednostavno da li je tu riječ o ucjeni ili korupciji i da li čovjek smije da to uradi", kazao je Veljko Vasiljević iz DF.

TV Vijesti, Darko Bulatović

U svakom slučaju, sve je to režija DPS-a, koji opet trgovinom i manipulacijama mijenja volju građana, kaže Vasiljević i pita se da li je to demokratija koju zagovaraju.

"Vidio sam lica odbornika DPS-a koji se stide, koji gledaju ispred sebe i ne žele da na ovakav način dođu do vlasti, a vidio sam i ostrašćena lica nekih ljudi koje sam cijenio koji su jednostavno prihvatili kao način da se dođe do pobjede, kao način na koji su jednostavno navikli", kaže Vasiljević.

Izbor predsjednice Skupštine Sonje Nikčević juče nije potvrđen zbog opšteg haosa u u Skupštini, pa se ne zna ni novi datum sjednice i ko bi trebalo da je zakaže.

Budući da je predsjedavajući dr Gojko Tomić odbio da ozvaniči rezultate glasanja, ali je kaže i spreman da odgovara ako se utvrdi da je prekršio poslovnik.

"Nisam mogao da ozvaničim rezultate jer je većina tražila da se poništi izbor. Da li je to zbog greški koje su napravljene tokom glasanja, ili je neko promijenio svoje političko mišljenje, ja to ne znam. Ušli smo u zonu nejasnoća i to neko treba da objasni", kazao je Tomić.

Naredna sjednica, nema sumnje, biće veoma zanimljiva jer je pitanje da li će se na njoj pojaviti Drago Đurović, sada nezavisni kandidat koji upravlja voljom Nikšićana.

Bonus video: