Bosanski radnici idu kući sa po 200 eura: Nikad više u Crnu Goru

Radnici idu koliko toliko zadovoljni, nadajući se da će crnogorsko pravosuđe otkriti ko je uzeo 15.000 eura njihovih zarada
203 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 28.11.2012. 19:20h

Za dvadesetak bosanskih najamnika gorko iskustvo sa građevine u Nikšiću nakon 15 dana bez para i redovne ishrane završilo se danas. Kući idu sa 200 utješnih eura koje im je obezbijedio glavni izvođač firma Viner.co Saše Jokića.

"Pristali smo jer smo prinuđeni da pristanemo, jer i porodici više ne mogu da čekaju. Došlo je do toga da su žene nekih od radnika doživjele infarkt, djeca neće da jedu...", kazao je TV Vijesti radnik Sahudin Huremović.

Radnike je na građevini 10. oktobra angažovala firma Montenegro building Zorana Jevtovića, kao podizvođač firmi vlasnika Gorana Dukića, koji je inače podizvođač Jokiću

Radnici idu koliko toliko zadovoljni, nadajući se da će crnogorsko pravosuđe otkriti ko je uzeo 15.000 eura njihovih zarada.

"Oni će biti svi tuženi. Ko je tu kriv, to će sud odlučiti", kaže Huremović.

Radnike je na građevini 10. oktobra angažovala firma Montenegro building Zorana Jevtovića, kao podizvođač firmi vlasnika Gorana Dukića, koji je inače podizvođač Jokiću.

Cijeli slučaj dospio je u javnost nakon što je upravo Jokić nezadovoljan dinamikom radova raskinuo ugovor sa podizvođačima. Crnogorsku najamničku epizodu Bosanci, kažu, nikad neće zaboraviti.

"Moja noga nikad više neće kročiti u Crnu Goru", kaže Huremović.

Vlasnik Montenegro Buildinga Zoran Jevtović kazao je nedavno TV Vijesti da su radnici probili rokove te da su zbog toga njihove plate potrošene na hranu i smještaj, ali je tada obećao i da će im parcijalno uplatiti sve. Radnici su tvrdili i da su radili na crno.

Galerija

Bonus video: