Humanitarni meč za Vuka: U Nikšiću se igrao šah sa velikim figurama

Vuk će u Istanbulu boraviti tri mjeseca, gdje će imati četiri intervencije presađivanja matičnih ćelija i fizikalne terapije
137 pregleda 0 komentar(a)
šah za Vuka, Foto: Screenshot (YouTube)
šah za Vuka, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 15.06.2018. 17:21h

Prvi put u Nikšiću, gradu šaha, velike figure. U Njegoševoj ulici šahovsko umijeće sa velemajstorom Božidarom Ivanovićem pokazali su polaznici šahovske škole Nikšić, a humanitarni meč u organizaciji Alfa centra podržao je veliki broj građana.

"Radi se o prikupljanju sredstava za liječenje našeg malog sugrađanina Vuka. Mislim da smo sa našim prijateljima uspjeli da organizujemo događaj koji je zainteresovao naše sugrađane", kazao je Aleksandar Dedović iz Alfa centra.

Ivanovićevu partiju sa mladim šahistima sudio je predsjednik Opštine, inače FIDE majstor, Veselin Grbović, a događaj je privukao pažnju brojnih proslavljenih šahista koji u Nikšiću učestvuju na Amaterskom prvenstvu Evrope.

"Djeca su igrala brzo. Bila je zanimljiva partija. Ono što je najvažnije da je ovaj događaj usmjeren ka tome da se šah kao jedna lijepa igra predstavi i na humanom planu", kaže Ivanović.

"Zaista je ovo prilika i za promociju šaha, ali svakako osnovno je pomoći jednom malom dječaku da izađe iz problema. Uvijek ćemo ovakve poteze podržavati i nadamo se da će dječak ozdraviti", dodaje Grbović.

Novac za liječenje Vuka Mitrovića koji boluje od cerebralne paralize prikupljen je i dječak će već sledeće subote sa majkom otputovati u Istanbul i početi liječenje matičnim ćelijama. Međutim, pored neophodnih 34.000 eura, potreban je I novac za troškove boravka.

"Svaka akcija i svaka donacija znače, ne malo nego i previše za malog Vuka. 33.900 smo skupili u rekordnom roku. Nikšićani i cijela Crna Gora su se odazvali i meni vratili vjeru u ljude", kazao je Dejan Mitrović, Vukov otac.

Vuk će u Istanbulu boraviti tri mjeseca, gdje će imati četiri intervencije presađivanja matičnih ćelija i fizikalne terapije, što će, vjeruju njegovi roditelji ali i svi koji su mu do sad pomogli, ovom trogodišnjaku omogućiti ljepše djetinjstvo

Bonus video: