Roditelji presrećni, Petar žali što mu je za 0,2 poena izmaklo srebro

Majka Daliborka se ranije protivila što Petar umjesto sa prijateljima vrijeme provodi uz knjigu, ali ga sada bodri da se druži sa naukom
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2012. 18:20h

Olimpijsko odličje od prije dva dana krasi dom Tadića. Da je nastariji sin u porodici odličan fizičar odlučeno je na Međunarodnoj olimpijadi znanja u Estoniji gdje je nagrađen bronzanom medaljom.

"To je od početka priprema za Olimpijadu i bio moj cilj, da poslije Državnog takmičenja odem tamo i osvojim medalju", kaže za TV Vijesti Petar Tadić, dodajući da se nada da je ova nagrada tek početak.

Prema nekim statistikama, Olimpijada u Estoniji je najteža do sada.

Za Petra je iskustvo i znanje kojim je riješio sve još u prvoj fazi nadmetanja. Petar je prošle godine učestvovao na takmičenju u Bankoku, na Tajlandu.

"Tamo su granice bile znatno visočije. Granica za bronzu je bila oko 25 poena, pa nisam računao da sa stečenim 17 poena mogu ići na bronzu. Ipak, tokom razgovora, drugi takmičari su počeli da se žale kako je bilo teško, pa mi je to dalo malo nade", kaže Petar.

Iako mnogi srednjoškolci o njegovom uspjehu mogu samo da sanjaju, Petar kaže da mu poslije Estonije samo ostaje samo žal za drugim mjestom koje mu je izmaklo za svega 0,2 boda.

Ocu Lazaru to ipak ne kvari sreću - svima je ispričao o uspjehu svog sina.

Majka Daliborka se ranije protivila što Petar umjesto sa prijateljima vrijeme provodi uz knjigu, ali ga sada bodri da se druži sa naukom.

Na olimpijadi u Estoniji, takmičile su se reprezentacije 81 države sa svih kontinenata, sa preko 500 učesnika.

Galerija

Bonus video: