ISTRAGA TAPKA U MJESTU

Jovanović još nije uhapšen: Šaković ubijen jer je učestvovao u likvdaciji Čađenovića?

Kako pouzdano saznaje Televizija Vijesti, pripadnici policije u istražnim timovima tražili su da budu dodatno plaćeni
470 pregleda 8 komentar(a)
Ubistvo, Forum, Foto: Savo Prelević
Ubistvo, Forum, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.05.2018. 18:59h

Dva mjeseca je od formiranja istražnih timova koji su imali zadatak da do kraja rasvijetle ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u centru Podogorice.

Međutim, do danas nije uhapšen osumnjičeni za dvostruko ubistvo Miloš Jovanović.

Ni o drugim detaljima istrage, nakon zvanične objave o tome da se Jovanović sumnjiči za ubistvo, javnost više nije obavještavana.

Televizija Vijesti pouzdano saznaje da policija ima operaivna saznanja da je Šaković glavom platio jer je dva dana ranije, na i dalje napoznat način učestvovao u likvdaciji Dražena Čađenovića koji je važio za člana "škaljarskog" klana.

Istražitelji ni nakon skoro dva mjeseca nijesu došli do dovoljno čvrstih dokaza na osnovu kojih bi mogli da saopšte ono što operativno znaju, gotovo od samog početka istrage – Miloš Šaković, koji je važio za člana "kavačkog" klana 31.marta, glavom je platio jer je, na i dalje napoznat način, dva dana ranije učestvovao u likvidaciji Dražena Čađenovića.

Čađenović je u policijskim krugovima bio označen kao pripadnik suprotstavljene "škaljarske" kriminalne grupe.

Da su ova dva zločina povezana mogućnost je ostavio i šef kriminalističke policije Enis Baković kada je tri dana nakon Šakovićevog ubistva, sa kolegama iz policije i Tužilaštva izašao pred medije i saopštio da je sa sigurnošću utvrđen identitet ubice i osoba koje su učestvovale u zločinu ali i kom klanu pripadaju.

"Pa sve ukazuje da su bliski škaljarskom klanu. Policijski službenici sa nadležnim tužiocem itekako ispituju te činjenice i okolnosti da li su ta dva krivična djela povezana", kazao je Baković 3. aprila ove godine.

I tu se stalo. Jovanović koji je označen kao Šakovićev egzekutor i dalje je u bjekstvu, a dva istražna tima formirana nakon što je država shvatila da je bezbjednosna situacija narušena, nijesu uspjela da prikupe dovoljno dokaza na osnovu kojih bi izašli u javnost i saopštili gdje se ubica skriva, ali ni ko je nalogodavac likvidacije.

No bez obzira na to, kako pouzdano saznaje Televizija Vijesti, pripadnici policije u istražnim timovima tražili su da budu dodatno plaćeni.

Televizija Vijesti nije uspjela da dobije potvrdu, da li je tom zahtjevu udvoljeno ili se to planira .

I dok ova istraga očito tapka u mjestu, ali je makar poznat glavni osumnjičeni, u Čađenovićevoj likvidaciji koji je stradao u eksploziji bombe na Rimskom trgu u Podgorici, osim Šakovićevog navodnog učešća u zločinu mnogo je nepoznatih.

Prema saznanjima Televizije Vijesti sumnja se da je eksplozivna naprava velike razorne moći, postavljena pod njegov automobil nabavljena u jednoj od susjednih zemalja, odakle su navodno stizale i ostale paklene naprave, korišćene u ratu dvije kriminalne grupe.

Konačno, svi ovi podaci pokazuju da istražni timovi, ali ni duge cijevi na ulicama Podgorice, ne plaše kriminalce, pa su bezbjednosne službe dosle u situaciju da samo nijemo posmatraju obračune i broje žrtve.

Svjedoči o tome i ubistvo početkom maja, kada je u Nikšiću, takođe od povreda zadobijenih u eksploziji bombe preminuo Predrag Pedo Pejović, blizak "škaljarskom" klanu.

Dvije nedjelje kasnije u Podgorici je, na Dan nezavisnosti, ubijen Miodrag Migi Kruščić formalni vlasnik diskoteke "Beagle" za kog se vjeruje da je imao poslovne odnose sa osobama bliskim, takođe, "škaljarskom" klanu.

Preporučujemo za Vas