OD 4. DO 10. JUNA U PODGORICI

Džada film festival: Omaž Glogovcu i nekoliko novina za posjetioce

Festival će u ulici Svetozara Markovića otvoriti film "Kad porastem biću kengur"
167 pregleda 1 komentar(a)
Džada film festival, Foto: Screenshot (Youtube)
Džada film festival, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 25.05.2018. 17:54h

Podgoričke ulice i četvrtu godinu biće stjecište ljubitelja filma, u okviru Džada Film festivala, koji će ove godine trajati od 4. do 10. juna. 

“Prvi dan, 4. jun tradicionalno veče otvaramo u ulici Svetozara Markovića filmom 'Kad porastem biću kengur'," najavila je organizatorka festivala Nina Lončar.

Reditelj Nikola Vukčević kazao je da je to jedan mali dug Džade Nebojši Glogovcu, "nedavno preminulom, divnom, dragom čovjeku, glumcu, sa kojim je Podgorica imala priliku da sarađuje i ja lično, tako da nije slučajno da ovaj film bude na dio ovog festivala i da se njime otvori”. 

Festival će ove godine imati i nekoliko novina.

“To je program pod nazivom Džada junior. To je program i za roditelje i za djecu, a i za ove malo starije, obzirom da film koji ćemo projektovati unutar programa Džada džunior je Mali princ. Zatim druga novina, odlučili smo da i zvanično postanemo zeleni festival. Ove godine, apsolutno sve projekcije nedelju dana trajanja festivala će biti projektovane putem solarnih ćelija, odnosno takozvanog solarnog bioskopa”.

Osim Kengura i Malog princa, publika će moći da vidi filmove: Volver iz Španije, Dvije čađave dvocijevke iz Britanije, Zbogom Lenjine iz Njemačke, Turist iz Švedske i Ta divna splitska noć iz Hrvatske. 

Projekcije će se organizovati na sedam različitih lokacija i to u ulicama Svetozara Markovića, Moskovskoj, Ulici 27. marta na Zabjelu, Velimira Terzića u Bloku 5, u Siti kvartu i na Trgu nezavisnosti.

Preporučujemo za Vas