kriminalci u panici

Južnoafrički istražitelji negirali da je Šarić uhapšen u Kejptaunu

„Mi nijesmo uhapsili Darka Šarića, to je sve što sada mogu da vam kažem“, kazao je poručnik južnoafričke policije Lindela Mašigo
0 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: Savo Prelević
Darko Šarić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.02.2012. 19:57h

Spekulacije da je jedan od najtraženijih narkobosova uhapšen u Kejp Taunu odbačene su od strane istražitelja Južnoafričke Republike, i pored činjenice da je informaciju o lociranju Darka Šarića prije 10-ak dana objavio upravo portparol njihove jedinice „Sokolovi“ Mekintoš Polela.

No, novi odgovor koji je TV Vijesti dobila iz južnoafričke policije je odričan, ali i zagonetan.

„Mi nijesmo uhapsili Darka Šarića, to je sve što sada mogu da vam kažem“, kazao je poručnik južnoafričke policije Lindela Mašigo.

Američka DEA već godinama prati kriminalne poslove Darka Šarića. Ta agencija je jedna od najzaslužnijih za međunarodne policijske akcije „Balkanski ratnik“ kada je u oktobru 2009. godine zaplijenjeno više od dvije i po tone kokaina i uhapšeno nekoliko članova Šarićeve grupe.

TV Vijesti od Amerikanaca još nije dobio odgovor, dok srpski mediji već danima pišu da Šarića saslušavaju amerikanske službe.

Izvor TV Vijesti koji kaže da je upućen u dešavanja u kriminalnim grupama tvrdi da posljednjih dana vlada panika i pometnja među kriminalcima, i da je razlog tome upravo saznanje da je uhapšen njihov šef, Darko Šarić.