Poljoprivrednici u Zeti izgubili i po 100.000 eura

"Niko nas nije posjetio. Ovuda su kružili, ali nas niko nije posjetio", razočaran je Svetozar Raičević iz Mataguža koji ima plastenik od 11.000 metara kvadratnih
166 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2012. 20:14h

Nevrijeme koje je zahvatilo državu, napravilo je probleme i poljoprivrednim proizvođačima.

Svetozar Raičević iz Mataguža ima plastenik od 11.000 metara kvadratnih, a zbog vremenskih neprilika ima i najveće glavobolje.

"U periodu od decembra 2010. do februara 2012. godine napravljena mi je šteta od blizu 120.000 eura", rekao je Raičević.

Plastenici su mu prvo uništeni u poplavama 2010. zatim mu je vanjsku proizvodnju uništio grad u junu 2011. a sada se bori sa snijegom i olujnim vjetrom.

Najviše ga boli što je u toj borbi sam.

"Počev od predsjednika gradske opštine, preko gradonačelnika i ministra Tarzana Miloševića. Niko nas nije posjetio. Ovuda su kružili, ali nas niko nije posjetio", razočaran je Raičević.

Ne očekuje da će dobiti neku pomoć.

"Ministar neka plati poplavu, pa grad, neka plati vjetar, pa ovo četvrto. Ali od toga neće biti ništa. Ubijeđen sam", rekao je Raičević.

Budo Mugoša iz Lješkopolja od plastenika godišnje prihoduje 10.000 eura, a samo prethodnih dana zbog nevremena izgubio je četiri puta više.

Tvrdi i da mu je plastenik pao jer je poslušao savjet ministra poljoprivrede.

Ni on ne očekuje da će dobiti neku pomoć.

"Ne samo ja nego mnogi, poučen sam dosadašnjim iskustvom", rekao je Mugoša.

Galerija

Bonus video: