Restis prijeti da će tužiti Crnu Goru

Suvlasnik kompanije Adriatik propertis /Adriatic Properties/, Petros Statis /Stathis/ kazao je da su optužbe MANS-a protiv Restis grupe, čiji je vlasnik grčki milijarder Viktor Restis, ogromna laž
201 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2012. 16:26h

Predstavnici Restis grupe pozvali su nadležnog tužioca da u što kraćem roku prouči optužbe Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) za koje smatraju da su dio političke igre.

Ukoliko Restis grupa bude morala da plati Budvanskoj rivijeri na ime zakupa za prošlu godinu oko milion eura, učiniće to, ali i tužiti CG Arbitražnom sudu u Londonu zbog štete od 7 miliona eura koja im je nanešena sporom zbog crkve Svetog Aleksandra Nevskog, poručio je Statis.

Suvlasnik kompanije Adriatik propertis /Adriatic Properties/, Petros Statis /Stathis/ kazao je da su optužbe MANS-a protiv Restis grupe, čiji je vlasnik grčki milijarder Viktor Restis, ogromna laž.

“Da li neko misli da Crna Gora ima mogućnost da isplati Restis grupi 50 miliona eura odštete?”, pitao je Statis

Prema njegovim riječima, Restis koji je milijarder, može veoma lako da zaboravi na Crnu Goru, zatvori projekte i iskoristi najbolje advokate iz cijelog svijeta da bi dobio odštetu.

"Čak i ako ne dobije odštetu, neće mu se ništa promijeniti u životu, a pričaće cijelom svijetu o lošim iskustvima iz Crne Gore”, objasnio je Statis.

On je kazao da je njegova situacija drugačija i da se osjeća odgovornim jer je ubijedio Restisa da investira u Crnoj Gori.

Statis je napomenuo da je njegova supruga Crnogorka i poručio da neće dozvoliti nikome da ugrožava čast njegove porodice zbog političkih igara.

Kako je saopštio, Restis grupa je već poslala apel Evropskoj uniji i tražila od grčke Ambasade da ih zaštiti, a isto će uraditi i sa Ministarstvom inostranih poslova u Grčkoj. Cilj im je i da obavijeste sve ambasade u Crnoj Gori, a poslali su i dopis tužiocu tražeći od njega da u što kraćem roku da svoje mišljenje.

“Najbitnije od svega je da MANS traži da se raskine ugovor sa nama. Da li su svjesni koliki će to rizik da izazove i da će poreski obveznici Crne Gore morati da nam isplate nadoknadu za ono što se desilo?”, pitao je Statis.

On je poručio da ukoliko Crna Gora želi da Restis grupa i Aman rizorts /Resorts/ odu, može da plati odštetu i oni će to prihvatiti.

“Da li neko misli da Crna Gora ima mogućnost da isplati Restis grupi 50 miliona eura odštete?”, pitao je Statis.

Prema njegovim riječima, za turistički napredak Crne Gore bilo bi tragično da Aman ode.

On je poručio da MANS-ov napad organizovan i bazira se na lažima i manipulaciji.

“Da li smo time što obezbjeđujemo posao za više od 500 porodica i što smo uložili preko 100 miliona EUR do sad, uradili dobro ili loše za Crnu Goru?”, pita Statis.

On je demantovao da je Vlada dala garanciju na kredit od 30 miliona EUR koji su uzeli od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Bonus video: