organizovana akcija

Stanari revoltirani: Pauk odnio 20 auta u Ulici kralja Nikole

Komunalci su sa tri pauka oko 11 sati počeli da dižu vozila zatečenih i revoltiranih stanara u Ulici kralja Nikole
83 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2012. 19:33h

Komunalna policija u Podgorici podigla je dvadesetak vozila sa trotoara u Ulici kralja Nikole. Komunalci su sa tri pauka oko 11 sati počeli da dižu vozila zatečenih i revoltiranih stanara.

Jedan od stanara te ulcie, Radomir Milović, kaže da Komunalci to ne smiju da rade "nijednom kriminalcu, nego ih pozdravljaju kao zasatvu".

"Bolje nego svoje šefove", kaže.

Gano Đokić dodaje da je komunalnim šefovima dao primjedbu da selektivno primjenjuju propise, da nekad automobile sa trotoara podižu i skidaju sa pauka.

On kaže da trotoar nije mjesto za parking, ali da bi isto tako komunalci trebalo da prije nego podignu auta sa trotoara, interveništu i podignu ona auta koja su parkirana na pješačkim prelazima.

Građani su ogorčeni činjenicom da su im vozila sklonjenabez ikakvog prethodnog obavještenja.

"Prvo nisu riješili problem parkinga stanara koji tu žive od 1977. godine, od kada je zgrada napravljena", kaže Vanja Kovačević, zamjerajući posebno što je pauk podigao automobile bez upozorenja.

"To je klasična hajdučija", dodaje on.

U pitanju je, kazao je Kovačević, sinhronizovana akcija, jer tri pauka koja rade na teritoriji opštine Podgorica u istom trenutku su bila na 10 metara razdaljine.

Komunalci su stanarima rekli da su dobili usmenu naredbu da izvedu akciju, a ekipi TV Vijesti nisu željeli da daju izjave.

"Vi ugrožavate lice mjesta i moju službenu radnju. Izvolite, nastavite snimanje", kazao je jedan komunalac ekipi TV Vijesti.

Stanari su prinuđeni da vrate auta gdje su i do sada bila.

"Oni kažu da imamo osam parking mjesta iza zgrade. Tamo ima preko 1.000 auta", kaže stanar Veljko Vuletić. On je, pokazjujući na sporni trotoar, kazao da stanari planiraju da auta vrate ponovo na istu površinu.

"Vidjećemo do kada ćemo izdržati, jer nećemo imati sredstava da plaćamo kod Sportskog...", kaže on.

I načelnik komunalne policije Radislav Vojvodić nije želio da komentariše akciju u Ulici kralja Nikole. Kazna za vraćanje auta koje je odnio pauk iznosi 80 eura.