"UNIŽAVANJE FUNKCIJE POSLANIKA"

DF će podnijeti Ustavnu žalbu: Administrativni odbor ukida platu Kneževiću dok ne odsluži kaznu

Traže i da optuženi Drago Pajković, dobije status svjedoka saradnika, nakon što je tokom suđenja za pokušaj ubistva rekao da je inspektor Marko Drobnjak od njega tražio da baci eksploziv na kuću i vozilo jednog od lidera DF-a Andrije Mandića
104 pregleda 2 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.05.2018. 19:09h

Demokratski front (DF) podnijeće Ustavnu žalbu zbog rješenja skupstinskog Administartivnog odbora da poslaniku tog političkog saveza Milanu Kneževiću ukine platu dok ne odsluži četvoromjesečnu zatvorsku kaznu zbog napada na policajca.

Iz ovog opozicionog saveza poručili su da predsjednik i generalni sekretar parlamenta nijesu poslodavci Kneževiću i ocijenili da je u pitanju progon DF-a.

Zbog, kako su naveli, nerada, traže od vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivice Stankovića da podnese ostavku.

Traže i da optuženi Drago Pajković, dobije status svjedoka saradnika, nakon što je tokom suđenja za pokušaj ubistva rekao da je inspektor Marko Drobnjak od njega tražio da baci eksploziv na kuću i vozilo jednog od lidera DF-a Andrije Mandića.

"Da najavim ustavnu žalbu koju će poslanicki klub DF-a podnijeti zbog unižavanja funkcije poslanika, koje kontinuirano sprovodi Administarstivni odbor na čelu sa Luiđom Škreljom i pravosudni organi, prije svega zarobljeno tužilaštvo", istakao je Milun Zogović (DF)

Odbor je, prije 20 dana, na osnovu Zakona o radu donio Rješenje o mirovanju prava iz radnog odnosa poslanika Kneževića, za šta su, isticu u DF-u, saznali iz medija. Istovremeno, kako kažu, to skupštinsko tijelo nagradilo je VDT-a Ivicu Stankovića sa osam hiljada eura, jer nije koristio godišnji odmor 2015. i 2016.

"Što se nas tiče VDT Ivica Stankovic je na trajnom godišnjem odmoru jer on se ne miješa u svoj posao i omogućava da se kompletno crnogorsko tužilaštvo bavi kontinuiranim političkim progonom DF-a", kazao je Zogović.

"Gospodine generalni sekretaru, gospodine predsjedniče parlamenta, nijeste vi poslodavci Milanu Kneževiću", rekao je Koča Pavlović (DF)

Reagovali su i na jučerašnje optužbe Draga Pajkovića, optuženog za pokušaj ubistva inspektora Marka Drobnjaka. Pajković je tokom suđenja rekao da je Drobnjak od njega tražio da baci eksploziv na kuću i vozilo lidera NOVE Andrije Mandića. Zato traže:

"Neka Pajković dobije status svjedoka saradnika i neka isprica sve šta se dešavalo. Čin bacanja bombe na kuću Andije Mandića značilo bi i ubistvo njegove supruge, djece, majke", kazao je Milutin Đukanović (DF).

Traže i da se specijalno tužilaštvo pozabavi ovim procesom i da se, kako su rekli, i u njemu ponaša kao u slučaju "državni udar”.

Preporučujemo za Vas