Kotorani uhapšeni u Grčkoj više nijesu iza brave

Oni su pušteni uz obavezu da se svake dvije sedmice do okončanja postupka javljaju policiji u Atini
549 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2011. 11:33h

Crnogorski državljani, sin i kćerka pokojnog Dragana Dudića-Frica, Damjan (25 ) i Srđana (19), Saša Samardžić (21) i Đuro Kapetanović,( 20), koje je 29. novembra grčka policija uhapsila u Atini, pušteni su juče iz pritvora - saznaju “Vijesti” iz više izvora bliskih porodicama uhapšenih.

Oni su, kako prenosi TV Vijesti, pušteni uz obavezu da se svake dvije sedmice do okončanja postupka javljaju policiji u Atini.

Oni su uhapšeni u atinskom predgrađu Vula, a prema navodima grčke policije prilikom pretresa dvije kuće zaplijenjeno je 65 hiljada eura, kao i izvodi iz banaka koji pokazuju prebacivanje oko 20 miliona eura.

Đuro Kapetanović

Srdana Dudić

Damjan Dudić

Saša Samardžić

Nakon hapšenja mladih Kotorana na zvaničnom sajtu grčke policije, navedeno je da se sumnjiče da su prali novac koji je grupa odbjeglog Darka Šarića, Rodoljuba Radulovića i Gorana Sokovića, od 2005. godine zaradila švercom droge prekookeanskim brodovima iz Latinske Amerike.

Prema navodima grčke policije, sumnja se da su brat i sestra Dudić, Kapetanović i Samardžić novac narkogrupe ulagali u kupovinu luksuznih placeva u južnom dijelu Atine, luksuznih kuća u Vuli, a nađena su dokumenta koja pokazuju prenos novca sa računa banaka i of-šor kompanija.

Policija navodi da je potraga za Darkom Šarićem, Goranom Sokovićem i Rodoljubom Radulovićem iz Kotora, koje policija smatra vođama te mreže, aktivne od 2005. godine.

U tri akcije grčke, italijanske i urugvajske policije 2009. godine zaplijenjeno je više od 2,7 tona kokaina koje je švercovala ta mreža.

Dragan Dudić-Fric, bio je poznat kao bliski saradnik Darka Šarića, preminuo od posljedica ranjavanja u pucnjavi u centru Kotora 30. maja 2010. godine.

Na Dudića je, dok je sedeo u kotorskom lokalu “Moka” u centru gradapucao Ivan Vračar iz Nikšića, telohranitelj ubijenog Dejana Đukovića, vlasnika kotorskog “Red taksija”, koga su mediji dovodili u vezu sa Šarićem i njegovim klanom. U obračunu je ranjen i Željko Bojanić.

Dudić je bio je suvlasnik popularne kotorske diskoteke “Maksimus”, a njegove firme su pod lupom crnogorskog tužilaštva, zbog sumnje da je preko njih prao novac zarađen preprodajom kokaina.

Galerija

Bonus video: