Eksplozija u Nikšiću osveta za ubistvo Roganovića?

U ratu „kavčana“ i „škaljaraca“ koji bjesni od 2014. godine ubijeno je više od 30-ak osoba među kojima su i četiri slucajne žrtve
1451 pregleda 8 komentar(a)
Nikšić, eksplozija, Foto: Screenshot (YouTube)
Nikšić, eksplozija, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 03.05.2018. 17:34h

Pokušaj ubistva 58-godišnjeg Nikšićanina Predraga Peda Pejovića, koji je juče teško povrijeđen u eksploziji bombe u Nikšiću osveta je za proslogodišnje ubistvo Novljanina Nika Roganovića i pokušaj ubistva njegovog sina Duška. To tvrde dobro obaviješeni sagovornici Televizije Vijesti koji sumnjaju da će eksplozija u gradu pod Trebjesom pokrenuti novi talas mafijaških obračuna.

Kako objašnjavaju, Pejović nije povezan sa ubistvom Roganovića, ali je u bliskim relacijama sa vođama „škaljarskog“ klana koji su, kako se vjeruje i naručili ove zločine.

Ističu da Roganovići i pored činjenice da im je vođa „kavačkog“ klana Slobodan Kašćelan blizak rođak nijesu pripadali ovoj kriminalnoj grupi, ali jeste Nikov sinovac Vladimir Roganović koji je visokokotiran u ovom kriminalnom klanu.

Eksplozija bombe 26. aprila prošle godine u Herceg Novom u kojoj je Duško Roganović zadobio teške povrede, bila je razlog da porodici zaštitu pokuša pružiti upravo njihov rođak Kašćelan i pripadnici njegovog klana.

Međutim, nijesu uspjeli da ih zaštite. Samo tri mjeseca nakon eksplozije bombe, 26. jula, nepoznate osobe ubile su Duškovog oca Nika Roganović dok je vozilom išao ka svojoj kući u hercegnovskom naselju Dubrava. I pored spekulacija koje su se tada mogle čuti da se ubijeni Roganović bavio sumnjivim poslovima, naši dobro obaviješteni sagovornici tvrde da je istina samo jedna – Niko Roganović glavom je platio jer su ga „škaljarci“ doživljavali kao člana „kavačkog“ klana,a zbog toga što je bio rođak sa Kašćelanom njegovo ubistvo doživeljeno je kao jak udarac suprostavljenoj kriminalnoj grupi.

U ratu „kavčana“ i „škaljaraca“ koji bjesni od 2014. godine ubijeno je više od 30-ak osoba među kojima su i četiri slucajne žrtve.

Bonus video: