Zašto osumnjičeni za ubistvo Jovanovića i Šakovića još nije uhapšen?

Nakon što je Jovanović ispalio smrtonosne hice najprije u slučajnu žrtvu Radivoja Jovanovića a onda i stvarnu metu Miloša Šakovića, naočigled brojnih građana, lagano je napustio mjesto zločina i od tada mu se gubi svaki trag
235 pregleda 5 komentar(a)
Podgorica, ubistvo, Foto: Savo Prelević
Podgorica, ubistvo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.05.2018. 18:12h

Rad dva tima koja čine nekoliko iskusnih istražitelja ni nakon mjesec od dvostrukog ubistva u samom centru Podgorice nije rezultirao hapšenjem osumnjičenog za ubistvo, Marka Jovanovića.

Nakon što je Jovanović ispalio smrtonosne hice najprije u slučajnu žrtvu Radivoja Jovanovića a onda i stvarnu metu Miloša Šakovića, naočigled brojnih građana, lagano je napustio mjesto zločina i od tada mu se gubi svaki trag.

Stručnjaci objašnjavaju zbog čega se nije moglo očekivati njegovo hapšenje u ovako kratkom roku.

Osumnjičeni Marko Jovanović uspješno izmiče istažiteljima iako se prvih dana, doduše nezvanično, moglo čuti da je pitanje sata kada će mu biti stavljene lisice na ruke.

Kriminolog Zlatko Nikolić u razgovoru za Televiziju Vijesti ocjenjuje da se, bez obzira na to koliko timova formirali crnogorski bezbjednosni organi, nije ni moglo očekivati da slučaj bude rasvijetlljen za mjesec ili dva. Objašnjava i zbog čega.

"Organizovanost kriminlanih grupa znači da su direktno povezani sa svim nivoima vlasti i izvršnom i političkom i sudskom. Prema tome oni imaju svoje uši i oči od najnižih organa dakle opštinskih, policija i tako dalje sve do vrha ako mogu i ko može. Sve u svemu biće teško da se do njih dođe ali nije nemoguće jer pucaju šavovi i kod njih s vremena na vreme", istakao je Nikolić.

Formirani timovi nijesu nešto što će zaplašiti kriminlace, smatra Nikolić.

"Još je davno Nikola Pašić rekao kada hoćete nešto da odlažete i razvlačite formirajte neku komisiju. Timovi sami po sebi bi trebali da postoje, operativni timovi u policiji u bezbednosnoj agenciji i bez ovih događanja tako da javljanje da je formiran tim nije svakako uticao na povećani strah kod kriminalaca", kazao je Nikolić.

Radivoje Jovanović i Miloš Šaković ubijeni su zadnjeg dana marta. Dva dana nakon zločina zbog sumnje da su pomagali u pripremi likvidacije i bjekstvu Jovanovića uhapšeni su Predrag i Janko Vukadinović i Kristina Brnović.

Policija sumnjiči osuđenika Dragoljuba Ćetkovića da je pomagao toj kriminalnoj grupi, a isto na teret stavljaju i Lidiji Bulatović, koja je navodno bila u emotivnoj vezi sa osumnjičenim za ubistvo.

Svi uhapšeni su kako se sumnja bliski Alanu Kožaru.

Ubijeni Šaković rođak je Milića Minje Šakovića, visokopozicioniranog člana škaljarskog kriminalnog klana.

Iz policije nezvanično tvrde da su pripadali zaraćenim kriminalnim klanovima, odnosno, da je ubijeni bio blizak sa kavčanima.

Bonus video: