ŠTETA VIŠE DESETINA MILIONA EURA

Dan nakon požara u Franci: Sjutra kreće istraga, proizvodnja neće stati

"Fabrike nećemo zatvarati, imamo pomoćne fabrike, nove fabrike koje su izgrađene, one će nam poslužiti u ovom trenutku. Imamo na raspolaganju dvije tri klaonice gdje ćemo obrađivati svježe meso, a uz pomoć nekoliko kompanija koje su nam se ponudile iz centralnog dijela i Njeguša"
131 pregleda 15 komentar(a)
Hilmija Franca, Foto: Printscreen
Hilmija Franca, Foto: Printscreen
Ažurirano: 01.05.2018. 17:49h

U bjelopoljskoj fabrici Mesopromet, čiji su proizvodni pogoni juče izgoreli gotovo do temelja, uviđaj će početi najvjerovatnije sjutra.

To je saopštila osnovna državna tužiteljka Katarina Kljajević, pošto je sa saradnicima obišla fabriku.

"Sve zavisi od situacije, odnosno od kolicine koncentracije toplote - da li je ta toplota spustena na najniži moguci nivo da vještaci mogu nesmetano sa tužiocima i ekipom uđu u prostorije fabrike. Danas sumnjam da ćemo moći, s obzirom na to da smo obišli krug fabrike, ali vjerovatno sjutra, tokom dana", kazala je Kljajević.

Nakon što su vatrogasne ekipe iz svih krajeva Crne Gore uspjele da vatrenu stihiju stave pod kontrolu, vlasnik kompanije Hilmija Franca kaže da su organizovani štabovi koji koordiniraju dalje poteze.

Sa Upravom za bezbjednost hrane naći će rješenje da uklone proizvode koji su ostali u pogonima, a ponavljaju da proizvodnja neće stati.

"Fabrike nećemo zatvarati, imamo pomoćne fabrike, nove fabrike koje su izgrađene, one će nam poslužiti u ovom trenutku. Imamo na raspolaganju dvije tri klaonice gdje ćemo obrađivati svježe meso, a uz pomoć nekoliko kompanija koje su nam se ponudile iz centralnog dijela i Njeguša, pokušaćemo da oformimo proizvodnju suvomesnatih proizvoda, tako da mislim da se neće osjetiti", kazao je Franca.

Požar, u fabrici koja zapošljava oko 750 radnika, a u reprolancu ukupno 1200 ljudi, buknuo je juče u ranim jutarnjim satima, a šteta se procjenjuje na više desetina miliona eura. Vlada je poručila da će pomoći u saniranju štete, koju je pretrpjela najveća kompanija na sjeveru i jedna od najvećih u Crnoj Gori.

Preporučujemo za Vas