Ko je i po čijem nalogu ubio Labana, Vukoslavčevića i Tomaševića?

TV Vijesti saznaje da je jedan od ovih slučajeva operativno zaokružen
672 pregleda 2 komentar(a)
Ivan Laban ubistvo, Foto: Savo Prelević
Ivan Laban ubistvo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.04.2018. 17:22h

Sve što već dvije godine preduzimaju istražitelji kako bi rasvijetlili likvidacije Ivana Labana, Željka Vukoslavčevića i Božidara Tomaševića, koje su se tokom 2016. godine dogodile u Baru, nije rezultiralo identifikovanjem egzekutora.

To se navodi u odgovorima koji su Televiziji Vijesti dostavljeni iz podgoričkog Višeg tužilaštva, a u kojima su istovremeno navedene i radnje preduzete u cilju rasvjetljavanja ovih ubistava.

"Izuzeti svi tragovi pronađeni na licu mjesta i date naredbe za obdukcije tijela gore navedenih lica, a takođe Upravi policije je naređeno prikupljanje obavještenja od svih lica koja su imala saznanja vezano za predmetne događaje, dok je u svim predmetima Višem sudu - sudiji za istragu od strane tužilaštva, upućeno više zahtjeva za donošenje naredbi za izuzimanje telefonskog saobraćaja, naredbi za izuzimanje risivera – video nadzora, kao i naredbe za pretresanje stana. Takođe, u svim predmetima od strane Višeg državnog tužilaštva donijete su naredbe za sva neophodna vještačenja, koja vještačenja su okončana i ista nijesu dala rezultate", navodi se u odgovoru Višeg tužilaštva.

Nije utvrđeno ni to da li je, kako se spekulisalo, na bilo koji način povezano ubistvo Željka Vukoslavčević i Slavka Pekovića, ubijenog, takođe prije dvije godine

"Nema podataka koji ukazuju na povezanost ubistva između S.P. i Ž.V, niti su utvrđeni motivi istih, sa kojih razloga su Upravi policije dati nalozi da i dalje preduzimaju radnje i mjere iz svoje nadležnosti, a sve u cilju rasvjetljavanja ubistava gore navedenih lica", saopšteno je iz Tužilštva.

Prema pouzdanim saznanjima TV Vijesti za jedno od ova tri ubistva policija ima zaokružena operativna saznanja i čak ime izvršioca. Navodno je motiv trgovina narkoticima u Skandinaviji a osumnjiceni za ubistvo iz jedne od zemalja u okruženju.

Bonus video: