Žustro u Skupštini

Rastoder izvrijeđao Kneževića pa mu se izvinio

Rastoder je Kneževiću rekao: "Nemojte banalizovati dijalog u ovom parlamentu. Nemojte svoditi na svoj nivo ovaj parlament. Ovaj parlament svodite na svoj niski nivo”
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2011. 19:55h

Rasprava o izvještaju EKIP-a umalo nije prekinuta već na početku - nakon pitanja poslanika SNP-a Milana Kneževića da li je tačno da u Agenciji rade muževi, supruge, djeca i prijetelji bivših i sadašnjih ministara i visokih državnih fukcionera, krenule su oštre riječi.

"Ako je to tačno, vi ste više zavisni od Vlade, nego dizel auto od nafte. Kako mislite da raspravljamo o vašim izvještajima kada ste vi samo dio piramide nepotizma kojim ćemo se detaljno baviti", rekao je Knežević.

Izvršni direktor Agencije Zoran Sekulić potvrdio je da je informacija objavljena u "Vijestima" tačna i da ti ljudi rade u Agenciji.

"To je 15 odsto od ukupnog broja zaposlenih. Mi bismo, imajući u vidu sve zaposlene, na isti način mogli da nađemo rodbinske veze sa vama koji sjedite tu", kazao je Sekulić. Knežević je rekao da je nestina da on ima rodbinu u Agenciji.

Pošto ga je potpredsjednik Skupštine Rifat Rastoder prekidao, valjda namjeravajući da objasni da Sekulić nije rekao ništa loše, Knežević je ponovio "to je notorna neistina i laž" misleći na stav Sekulića.

Rastoder je potom Kneževiću rekao: "Nemojte banalizovati dijalog u ovom parlamentu. Nemojte svoditi na svoj nivo ovaj parlament. Ovaj parlament svodite na svoj niski nivo”.

Riječi potpredsjednika Skupštine izazvale su burnu rekciju poslanika PzP- i Nove, koji su odbili učešće u raspravi dok se Rastoder ne izvini. Nakon kraće žučne rasprave, on je to i uradio:

"Ne da se izvinjavam nego mi je žao. I Kneževiću se izvinjavam", rekao je Rastoder.

Preporučujemo za Vas