Direktor: Dječak nije dobio drogu u školi

Analize pokazale tragove marihuane i metamfetamina u dječakovom urinu
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2011. 01:38h

Direktor OŠ "Vuko Jovović" iz Danilovgrada Branislav Stanišić kaže da 10-godišnji učenik koji je završio u bolnici, nije dobio drogu u školi.

Stanišić je naglasio da je isto mišljenje i majke dječaka kome su u laboratorijskoj analizi urina našli tragove marihuane i metamfetamina, javlja Televizija "Vijesti".

TV Vijesti, Aleksandra Mudreša

Načelnica dječje klinike Vesna Miranović rekla je da su urađena tri testa.

Ona je rekla da su nakon ponavljene dvije analize tragovi marihuane iščezli, a metamfetamin ostao.

Ona je rekla da je rađena "skrining metoda" koja ne mora biti pouzdana jer nije mjeren kvanitet narkotika, nego tragovi u urinu.

Miranović je saopštila da dječak više nije na intezivnoj njezi.

Zloglasna droga

Policija se uključila u istragu kako je desetogodišnjak iz Danilovgrada došao u kontakt sa narkoticima, zbog čega se već tri dana liječi na Internom odjeljenju Dječje bolnice u Podgorici.

Metamfetamin je zloglasna droga koja vrlo brzo izaziva zavisnost. Efekti ove droge su teži nego kod kokaina i drugih droga i nekada uključuјu akutnu depresiјu, psihotične epizode i oštećenja mozga. Prodaјe se ilegalno u obliku pilula, praška ili kapsula.

Oralno uzimanje ili ušmrkavanje stvaraju duže stanje prijatnosti umesto uzbuđenja, koje, kako neki kažu, može trajati i pola dana.

Smatra se da i uzbuđenje i stanje prijatnosti nastaju kada velike količine dopamina dospiju u dio mozga koji reguliše osjećanje zadovoljstva.

Metamfetamin je toksičan i velike količine mogu dovesti do grčeva, kao i do veoma visoke temperature, što može uzrokovati smrt.

Bonus video: