Crnogorski građani koji žive u Njujorku na evropskim aerodromima čekaju Ajrin

"Čekaćemo tamo, neće biti dugo, ne bi trebalo da bude. Gdje svi, tu i mi. Sa djecom sam, neće biti dosadno", kaže Mirsada
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2011. 18:34h

Uragan Ajrin, osim što hara Sjedinjenim Državama, pravi ozbiljne probleme širom svijeta.

Avioni sa starog kontinenta do istočne Amerike ne lete. Ipak, i pored toga, Mirsada Bicić sa dvoje djece se nada da će u subotu veče biti na putu ka kući.

Kaže čekaće dok put ne bude otvoren.

Iako Biciće očekuje naporna noć, naoružali su se strpljenjem, ali i optmizmom. Idu do Franfurta, pa onda, nadaju se, i do Njujorka.

"Čekaćemo tamo, neće biti dugo, ne bi trebalo da bude. Gdje svi, tu i mi. Sa djecom sam, neće biti dosadno", kaže Mirsada, dodajući kako ne očekuje da će čekati duže od šest do 12 sati.

"A i da bude duže, šta ćemo, ima i gorih slučajeva".

No, nisu svi putnici strpljivi kao Mirsada. Zaposleni na aerodromu TV Vijesti su nezvanično rekli da je više desetina ljudi koji preko Beča putuje za SAD otkazalo let.

Šta će biti sa kartama

Problem je što ne znaju šta će biti sa njihovim kartama. Ipak, u nacionalnoj aviokompaniji preko koej putnici iz Crne Gore najčešće putuju za SAD, kažu da su svi putnici uredno otputovali.

"Na našim letovima koji saobraćaju ka Frankfurtu, Beču i Cirihu kao glavnim tačkama na putu za Ameriku nije bilo otkazivanja karata. Putnici koji putuju za Ameriku usluge naše kompanije koriste samo do ovih tačaka koje sam pomenuo, odakle ih preuzimaju drugi prevoznici čije su karte kupili, kaže Nenad Marković, PR Montenegro Airlinesa.

"Ako je neko kupio našu kartu, neka dođe u našu poslovnicu i biće prebačen na alternativni let", objašnjava Marković

"Ako je neko kupio našu kartu, neka dođe u našu poslovnicu i biće prebačen na alternativni let", objašnjava Marković.

Posljednjih dana avgusta sa svih destinacija satrog kontinenta neće biti moguće stići do istočne obale SAD. Nadležni se nadaju da će se saobraćaj normalizovati već prvog dana septembra.

Bonus video: