Komšije Z.M. dobile vodu, policija u stanu zatekla haos i prljavštinu

Svi ispaštamo zbog jedne osobe. Nama je žao što je on bolestan, znamo da nije napadan i da će ovo da se riješi, ali ne znam kako ćemo dalje ako opet bude problema
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2011. 17:59h

U ulazu 117 na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog privremeno je riješen problem sa vodom.

Uz prisustvo pripadnika policije, službenika Agencije za stanovanje, socijalnih radnika, ključara i stanara otvoren je stan Z.M.

TV Vijesti, Daniela Vranković

On nije odgovarao na kucanje, pa su vrata otvorena tek nakon dvadesetak minuta. Stanje koje su tamo zatekli je bilo haotično - zapušten stan, o čijoj čistoći niko nije brinuo duži vremenski period. Sa Z.M. su razgovarali socijalni radnici i ljekari iz Hitne pomoći. Zatekli su ga kako mirno leži na kauču, dok se oko njega nalazila gomila otpadaka.

"Nije agresivan, kaže da ga ništa ne boli, ali da neće nigdje da ide", rekao je službenik Hitne pomoći.

Svi ispaštamo zbog jedne osobe. Nama je žao što je on bolestan, znamo da nije napadan i da će ovo da se riješi, ali ne znam kako ćemo dalje ako opet bude problema

"Svi ispaštamo zbog jedne osobe. Nama je žao što je on bolestan, znamo da nije napadan i da će ovo da se riješi, ali ne znam kako ćemo dalje ako opet bude problema", rekla je jedna od njegovih komšinica.

Ona takođe tvrdi da su se nekako morali snalaziti za vodu u periodu kad se sve ovo desilo.

"Šta ćemo, snalazili smo se kako smo znali, ali stvarno više ovako ne možemo, teško je održavati higijenu po ovim visokim temperaturama. Nama domaćicama je posebno teško, jer treba skuvati ručak i brinuti o higijeni kuće, a nemamo uslova za to, komentarisala je ona.

Iz Agencije za stanovanje je rečeno da je kvar otklonjen.

"U stanu Z.M. smo privremeno zatvorili vodu, ali u ostalim stanovima je normalno snabdijevanje vodom", kazao je Rastko Mustafić.

Vukadin Kankaraš, čiji se stan nalazi upravo ispod Miličkovićevog, tvrdi da će ga ove popravke, bez usluga vodovoda, koštati 75 eura.

Nadležni za situaciju Miličkovića je Centar za socijalni rad. Socijalni radnik Nedim Pepić je u početku odbijao saradnju sa prisutnim novinarima, tvrdeći da nemaju pravo da slikaju Z.M. i njegov stan i da neće da daje izjave. Tek kasnije nam je rekao da će se preduzeti zakonske mjere kako bi se riješio ovaj problem.

"Dalje će sve biti riješeno kako zakon predviđa, kratko je prokomentarisao Pepić.

Z.M. odbija pomoć

Z.M. ne želi da napusti stan i odbija bilo kakvu vrstu pomoći.

Ispred zgrade u kojoj živi, “Vijesti” su zatekle i Ljiljanu Raičević, izvršnu direktorku “Sigurne ženske kuće“, koju je porodica Z.M. zamolila da vidi kako će se odvijati situacija sa njihovim bratom.

"Zaista sam bila zgrožena kada sam vidjela da je u našim medijima objavljeno ime ovog čovjeka. To nije smjelo da se desi, zato što je to diskriminacija invalidnog lica. Niko nema pravo da ga snima i uznemirava ukoliko on ne želi pomoć. Postoje nadležne službe koje će da se pobrinu za njega, a znam da ima rođake koji brinu o njemu u onoj mjeri u kojoj on to dozvoljava", tvrdi Raičević.

Donesu mu penziju i to je to

Na to je jedan od prisutnih stanara prokomentarisao da njegove sestre i brat ne brinu o njemu kako bi trebalo.

"Njegova sestra mu donese penziju i pušta ga da sam vodi brigu o sebi, eto to je njen dio. Ako ona misli da je dovoljno toliko i da je on zdrav i normalan, ako sam sebi kupuje hranu, onda ne znam šta bih dalje rekao stvarno", komentarisao je komšija.

Stanari sad čekaju da vide da li će socijalni radnici da urade svoj dio posla i nadaju se da više neće da budu dovedeni u sličnu situaciju.

Bonus video: