Požar na Dragalju kontrolišu vatrogasci, još jednom odbranili kuće

"Zbog nepristupačnog terena ali i jakog vjetra, u pomoć smo pozvali avijaciju sektora za vanredne situacije"
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2011. 18:15h

"Veliki požar u Dragalju, koji bukti od nedjelje oko 14 časova, za sada je zahvatio površinu od oko 300 hiljada kvadrata, ali smo uspjeli da odbranimo osam domaćinstava sa stokom i štalama u naselju Radojičići kojima je u jednom momentu prijetila vatrena stihija", kazao je Vijestima komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bogoljib Brezić iz Perasta, Krsto Žmukić.

TV Vijesti

On je kazao da su se jutros do šest sati borili sa vatrenom stihijom, koja ne jenjava potpomgnuta vjetrom, a gašenje je otežano i zbog nepristupačnog terena.

"Požar u naseljenom području sada je pod kontrolom i kućama više ne prijeti opasnost, ali se vatra kreće vrhom brda, i prijeti opasnost da se u jednom dijelu ponovo spusti u polje.

"Na gašenju požara angažovano je 15 vatrogasaca i dva vozila, a nesebičnu pomoć dugujemo preduzeću „Sam komerc“

Zbog nepristupačnog terena ali i jakog vjetra, u pomoć smo pozvali avijaciju sektora za vanredne situacije jer jedino se avionom može ugasiti ovaj požar.

Mi smo i dalje na terenu sa mještanima i čekamo avion", kazao je Žmukić.

On je istakao da su veliku pomoć vatrogascima pružili mještani i tehnika preduzeća "Sam Komerc" vlasništvo Ivana Samardžića iz Tivta.

"Na gašenju požara angažovano je 15 vatrogasaca i dva vozila, a nesebičnu pomoć dugujemo preduzeću „Sam komerc“, i mještanima koji su cijelo vrijeme sa nama i pomažu", kazao je Žmukić.

Galerija

Bonus video: