ELEMENTARNA PITANJA

Da li je pitanje jezika još jedno skretanje pažnje sa glavnih problema?

Crnogorska javnost i dalje raspravlja o "jezicima, nacionalnostima, identitetima", a istovremeno svi priželjkuju sređeno društvo i bolji životni standard
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2011. 19:50h

Da li je politički dogovor oko tretmana srpskog jezika u školama još jedna tema kojom političari pokušavaju da skrenu fokus sa glavnih problema, pitanje je koje se nameće nakon nekoliko dana novih polemika na temu jezika.

"Evo još jednom je građanima Crne Gore nametnuto da raspravljaju o tome ko je za ovaj jezik, ko je za izborni zakon", kaže Zvonko Pavićević iz Ministarstva prosvjete.

Crnogorska javnost i dalje raspravlja o "jezicima, nacionalnostima, identitetima", a istovremeno svi priželjkuju sređeno društvo i bolji životni standard.

"Ovo pokazuje da Crna Gora mora da razmišlja o sjutrašnjici i da pokuša da nađe konsenzus oko elementarnih životnih pitanja"

Neđeljko Rudović, urednik u dnevnom listu "Vijesti" smatra da se treba zapitati da li u Crnoj Gori postoji demokratija, postoji li vladavina zakona i je li zakon isti za sve.

"Nekome nije bio cilj da se Crna Gora bavi time. Ovo pokazuje da Crna Gora mora da razmišlja o sjutrašnjici i da pokuša da nađe konsenzus oko elementarnih životnih pitanja, u suprotnom, dok se mi svađamo neko drugi će da skida kajmak i dalje", kazao je Rudović.

Dok se u Evropi nastavljaju štrajkovi nezadovoljnih platama, zdravstvom i penzionom politikom, u Crnoj Gori su aktuelnije teme oko kojih se u jednom trenutku javnost "zavrti", a onda se sve brzo zaboravi.

Preporučujemo za Vas