Evo šta u zatvoru rade Dragan Marović, Rajko Kuljača i Lazar Rađenović

Televizija Vijesti informacije nije mogla dobiti iz Ministarstva pravde, a iz ovog resora samo podsjecaju da je radno angažovanje zatvorenika predviđeno Zakonom
831 pregleda 18 komentar(a)
Rajko Kuljača, Dragan Marović, Foto: Boris Pejović
Rajko Kuljača, Dragan Marović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.04.2018. 18:40h

Dok se šef budvanske kriminalne grupe Svetozar Marović i njegov sin Miloš i dalje slobodno šetaju Beogradom, gdje je stariji Marović navodno na liječenju, njegovi dojučerašnji najbliži saradnici dane provode u spuškom zatvoru.

Prema saznanjima TV Vijesti, Rajko Kuljača i Dragan Marović sa još nekoliko osuđenika, rade u zatvorskoj kantini, gdje istovaraju kamione sa namirnicama. No, ima i onih koji su opštinsku fotelju, i pored višegodišnjeg zatvora zbog milionskih malverzacija u metropoli crnogorskog turizma, zamijenili prijatnom radnom atmosferom u zgradi Uprave ZIKS-a.

Lazar Rađenović je, kako saznaje TV Vijesti, zadužen za administrativne poslove u vezi sa nabavkama za zatvorsku kantinu. Ove informacije TV Vijesti nije mogla dobiti iz Ministarstva pravde. Iz ovog resora samo podsjecaju da je radno angažovanje zatvorenika predviđeno Zakonom.

"Zatvorenik tokom izdržavanja kazne zatvora ili kazne zatvora od četrdeset godina ima pravo i obavezu da radi. Vrsta posla na kojem se zatvorenik angažuje određuje se u zavisnosti od potreba zatvorenika, programa tretmana i reintegracije zatvorenika, zdravstvenog stanja zatvorenika, stečenih kvalifikacija i mogućnosti Zavoda. Podaci o smještaju zatvorenika, radnom angažovanju zatvorenika, ostatku kazne zatvora, kao i podaci o datumima kada zatvorenik stiče mogućnost za dobijanje uslovnog otpusta su podaci koji se čuvaju u ličnim dosijeima zatvorenika", navode iz Ministarstva pravde.

Bivši predsjednik Opštine Budva, Rajko Kuljača, od maja prošle godine izdržava dvoipogodišnju zatvorsku kaznu zbog slučaja Zavala. Na dvije godine osuđen je Dragan Marović, koji je prethodno izdržao 13 mjeseci zatvora, pošto je priznao da je bio član kriminalne grupe, na čijem je čelu bio njegov brat Svetozar.

Zbog malverzacija u slučaju “Košljun”, Lazar Rađenović, koji je takođe upravljao Opštinom Budva, osuđen je na tri godine i osam mjeseci zatvora. Po osnovu dva sporazuma o priznanju krivice u budvanskim aferama Rađenović će nakon ove kazne u zatvoru provesti još dvije i po godine.

Bonus video: