Kalići tema broj jedan u gradu, ali Rožajci nerado javno govore o "dobrotvoru"

Ako su policajci tražili Safeta Kalića, za kim će raspisati Interpol potjernicu, svakako da su potragu vršili, a znali da ga neće naći
153 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2011. 18:24h

Mersudin Kalić, stariji brat Safeta Kalića uhapšen je u jednoj od rožajskih ulica u srijedu kasno poslijepodne. Prethodno je desetak minuta ignorisao beranske policajce koji su pokušavali da zaustave njegov skupocjeni "hamer".

Napravljena mu je barikada, a on priveden u policiju pod sumnjom specijalnog tužilaštva za pranje novca.

Iz jednog od velelepnih objekata, pod istom sumnjom, malo kasnije privedena je u policiju i Safetova supruga Amina.

Ako su policajci tražili Safeta Kalića, za kim će raspisati Interpol potjernicu, svakako da su potragu vršili, a znali da ga neće neće. Svako u Rožajama reći će da ga tu nema najmanje godinu dana, i da je vjerovatno u Turskoj.

U Rožajama je dan nakon hapšenja priča o Kalićima skoro i jedina tema u ovom gradu. Ipak, treba biti posebno uporan pa iskamčiti od ovih ljudi nekoliko komentara.

Možda je teško opisati to stanje, ali ga je svakako moguće razumjeti, jer firme Kalića su jedne od rijetkih koje zapravo i jedine funkcionišu o ovoj opštini.

Remzo Agović kaže da u Crnoj Gori ima još onih koji bi trebalo da budu uhapšeni i da Kalić nije jedini.

"Drži se Sajo uz tebe smo", "Podrška bratu Safetu", "Sloboda za Safeta", "Ma šta znate vi, Safeta ako bog da nikad neće uhvatiti. To je čovjek gospodin, a vi možete samo da buncate napamet. Živio nam Sajo Kalić"

Miloš Đurović iz Rožaja mišljenja je da treba da budu uhapšeni oni koji uzimaju tuđe.

Rožajci su ovog puta znatno govorljiviji na internet forumima i aktivni kada su komentari na portalima u pitanju. Porodica Kalić, a prije svega njihov najpoznatiji član, nerijetko se obilježavaju kao dobrotvori grada.

"Drži se Sajo uz tebe smo", "Podrška bratu Safetu", "Sloboda za Safeta", "Ma šta znate vi, Safeta ako bog da nikad neće uhvatiti. To je čovjek gospodin, a vi možete samo da buncate napamet. Živio nam Sajo Kalić", samo su neki od komentara ostavljeni na portalu "Vijesti".

"Mi Rožajci smo dali dušu za ulazak u EU. Kad treba da se glasa, prvi smo...", u komentarima se često ističu veze te porodice sa vladajućom partijom, ali i razočaranje što ih je sada ona izdala.

Predsjednik Opštine Rožaje danas nije bio u svom kabinetu, a na telefon se nije javljao.

Komentar na temu broj jedan u Rožajama TV Vijesti nisu dobile ni od glavnih opozicionih ličnosti. Telefonske veze i sa njima danas nisu funkcionisale. Ali su funkcionisali, čini se redovno, svi ugostiteljski objekti familije Kalić, uključujući i hotel u centru Rožaja, koji je prije četiri godine otvorio lično tadašnji crnogorski ministar turizma Predrag Nenezić.

Hotel Turjak je najveća investicija koju su Kalići započeli, a danas na njemu nije bilo izvođača građevinskih radova.

Da li će specijalno tužilaštvo koje je optužilo Kalića za pranje novca paralisati turistički razvoj kraja, pitanje je koje brine nekoliko stotina porodica u Rožajama koje rade u firmama Kalića.

Bonus video: