ŽALIĆE SE SUDU

Mina u Straševini oštetila krovove 11 kuća, mještani uznemireni

Krov jedne od kuća u Straševini kamenje je razbilo praveći rupe i po pola metra u prečniku.
143 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2011. 17:45h

Fasade, krovovi i nekoliko prozora na jedanest kuća u nikšićkom naselju Straševina, oštećeni su nakon bombardovanja kamenjem dospjelim miniranjem brijega na placu „Milović kompani“, na obližnjoj magistrali Nikšić – Podgorica.

TV Vijesti, Darko Bulatović

Niko nije povrijeđen, a svi su uznemireni nakon dva mjeseca gradnje bez problema. Nakon eksplozije, zbog velike količine kamenja na cesti, magistrala je tri sata bila zatvorena za saobraćaj.

"Hvala bogu kad nas je pogledao, pa niko nije stradao", kazao je Mišo Vojinović iz kuće u blizini.

Krov jedne od kuća u Straševini kamenje je razbilo praveći rupe i po pola metra u prečniku.

Ljubo Milović, vlasnik firme, ispričao je da tokom dva mjeseca nije bilo problema, te da izvođač radova, podgorička firma „EXING“, ima sve neophodne dozvole za miniranje. To su potvrdili i stanovnici Straševine, ali nijesu krili razočarenje posljedicama, koje je miniranje u srijedu donijelo.

"Tužiću ih za pretrpjeli strah, pa ćemo vidjeti", kazao je Vukota Matijašević, dok je sa komšijama na magistrali mirno protestovao.

Policija je informativni razgovor obavila sa Vladimirom Vujičićem, izvršnim direktorom „EXING-a“, a uviđaj je obavio istražni sudija nikšićkog Osnovnog suda Igor Đuričković koji će u narednim danima saslušati aktere i oštećene.

Galerija

Preporučujemo za Vas