Radnici nezadovoljni

Radović: Izigrali su nas i iz SSCG i iz Opštine

Njih je najviše izrevoltiralo to što je neko iz SSCG zvao policiju, a ponovili su da su to i njihove prostorije i da niko nema pravo da im zabrani da u njih uđu
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2011. 18:06h

Bivši radnici nekadašnjeg nikšićkog Autoprevoznog preduzeća, njih dvadesetak, ostali su ispred prostorija Saveza sindikata (SSCG) nakon kraće rasprave sa policijom i generalnim sekretarom te sindikalne centrale, Zoranom Masoničićem.

Bivši radnici će sačekati da se Masoničić sastane sa predsjednikom Skupštine SSCG, Danilom Popovićem, sa kojim će se razgovarati o zakazivanju novog sastanka sa ministrima saobraćaja, finansija, rada i socijalnog staranja i predstavnicima Tehnobaze i SSCG, jer se na današnji niko nije pojavio

“Masoničić treba da nam donese i kopiju zaključka sa Skupštine SSCG u kojem se navodi da treba što hitnije organizovati taj sastanak”, kazao je predstavnik bivših radnika Autoprevoznog, Dušan Radović.

Njih je najviše izrevoltiralo to što je neko iz SSCG zvao policiju, a ponovili su da su to i njihove prostorije i da niko nema pravo da im zabrani da u njih uđu.

Masoničić je objasnio bivšim radnicima da su iz SSCG pozvali policiju kad su oni rekli portiru da će na silu ući u prostorije Saveza.

"Ukoliko pokušate na silu da uđete u prostorije SSCG, lično ću obavijestiti državne organe da nam zaštite imovinu", poručio je Masončić

"Ukoliko pokušate na silu da uđete u prostorije SSCG, lično ću obavijestiti državne organe da nam zaštite imovinu. Ako uradite nešto van dogovora, nećete više imati sagovornika u nama", poručio je Masoničić.

On je objasnio radnicima da je znao za današnji sastanak u Nikšiću i da je čekao zvaničan poziv, ali kako ga nije dobio, nije se ni pojavio.

"Činjenica je da je došlo do nesporazuma u organizovanju sastanka, ako nijesam dobio poziv da prisustvujem sastanku, neću da dođem u situaciju da dođem u Nikšić i da mi kažu izvinite ko je Vas pozvao", rekao je Masoničić.

Prema njegovim riječima, SSCG već priprema dokumentaciju, a kad skupe sve što je neophodno, organizovaće hitan sastanak sa svima od kojih je tražena dokumentacija.

"Želim da uputim poziv Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Ministarstvu saobraćaja, Opštini Nikšić i direktoru Tehnobaze da nam što prije odgovore i pošalju dokumentaciju koju smo tražili", kazao je Masoničić.

"Ako ni sad ne bude ništa, ulazimo unutra pa neka nas biju, mi ćemo im to oprostiti. Tražimo naša prava koja imamo i danas ćemo istrpjeti ovo, a sramota je što je do ovoga i došlo", rekao je Đikanović

Postojala je incijativa, kako je dodao, da se do kraja ove sedmice organizuje sastanak na tom nivou, ali misli da se požurilo s tim jer se još nijesu stvorili uslovi.

"Ako ni sad ne bude ništa, ulazimo unutra pa neka nas biju, mi ćemo im to oprostiti. Tražimo naša prava koja imamo i danas ćemo istrpjeti ovo, a sramota je što je do ovoga i došlo", poručio je jedan od bivših radnika Milosav Đikanović.

Radović je rekao da su obavijestili Ambasadu Njemačke u Crnoj Gori, istraživača kršenja ljudskih prava Aleksandra Zekovića, Mrežu za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), a žaliće se i svim relevantnim institucijama.

"Izigrali su nas i iz SSCG i iz Opštine, niko nije došao na sastanak. Svi smo oženjeni i ozbiljni ljudi, imamo i unučad, ne mogu tako da se igraju s nama. Hoćemo da ostvarimo naša prava", naglasio je Radović.

Traže 250 eura po godini staža

On je ponovio da je SSCG napravljen od radničkih para i poručio da bi ga bilo stid da zovne policiju da ga brani od radnika, kao što je uradio Masoničić.

Bivši radnici Autoprevoznog traže isplatu 250 eura po godini staža ili u prosjeku od 2,5 hiljada do šest hiljada eura.

Podsjećaju da samo traže novac koji su njihovih 35 kolega dobili prije dvije godine.

Svim radnicima nekadašnjeg Autoprevoznog, koji je nakon stečaja transformisan u Tehnobazu, isplaćeno je prije nekoliko godina po 1,926 hiljada EUR otpremnine, a dodatni novac od SSCG dobio je samo dio zaposlenih, nakon što su štrajkovali glađu.

Galerija

Preporučujemo za Vas