Samo jedna službena škoda godišnje košta oko 2.000 eura

Ministarstvo turizma prošle godine dalo je 30 hiljada eura za benzin, što znači da je svako auto imalo na raspolaganju 1.250 eura. Ili da jedno auto pređe oko 83 puta crnogorsku obalu
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2011. 18:41h

Tačan broj službenih automobila u Crnoj Gori se ne zna jer Upravi za imovinu 20 državnih organa nije dostavilo podatke, što je trebalo da urade do petka.

Do sada su u Upravi izračunali da država Crna Gora koristi 1.450 automobila, a Televizija Vijesti je izračunala da održavanje samo jednog automobila, fabie oktavie, građane košta oko dvije hiljade eura godišnje.

Samo zaposleni u ministarstvu turizma raspolažu sa 24 vozila od toga 3 škode oktavie 2008 godište. Upravo održavanje samo te tri škode poreske obveznike godišnje košta 5.600 eura. Škode su klasom i godištem odabrane kao prosjek službenih automobila na crnogorskim drumovima.

Ministarstvo turizma prošle godine dalo je 30 hiljada eura za benzin, što znači da je svako auto imalo na raspolaganju 1.250 eura. Ili da jedno auto pređe oko 83 puta crnogorsku obalu.

Na to treba dodati i zamjenu guma koje za Škodu Oktaviju koštaju minimum 190 eura. A vozilo se ne može voziti neregistrovano. Prosječna cijna polise autoodgovornosti u Crnoj Gori iznosi 140 bez posjedovanja ove polise nije moguće izvršiti registraciju vozila.

Svemu tome treba dodati i cijenu velikog servisa koji se morati uraditi nakon 100.000 pređenih kilometara. Koliko sve to košta pogledajte u video prilog TV Vijesti.

Galerija

Bonus video: