Plaćeno osiguranje za Pekovića

KSCG je uplatio osiguranje koje je tražila NBA liga. To je bilo nekih 3.200 dolara, s tim da je to bilo prije lok-auta, a ako se proglasi lok-aut, oni treba da nam vrate taj novac
78 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Pekovic, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Nikola Pekovic, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 17.07.2011. 19:28h

Štrajk u NBA ligi i nemogućnost dogovora unije igrača i vlasnika klubova, ozbiljno prijeti da znatno smanji kvalitet igrača koji će se pojaviti na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Kako u nekoliko reprezentacija ima igrača koji igraju u najjačoj ligi svijeta, nacionalni savezi su sada u nezavidnoj poziciji pošto moraju da plaćaju ogromno osiguranje NBA klubovima.

Tim povodom sljedeće nedjelje u SAD na razgovore sa Dejvidom Šternom, prvim čovjekom NBA, otputovaće Ivan Mainini, predsjednik FIBA, i Patrik Bauman, generalni sekretar.

Oni će pokušati da pronađu način i modus kako da se smanje cifre.

U Košarkaškom savezu Crne Gore nemaju tih problema, jer je plaćeno obeštećenje za Nikolu Pekovića, centra Minesote, dok se oko Nikole Vučevića, novog člana Filadelfije, pregovara sa njegovom agencijom.

- KSCG je uplatio osiguranje koje je tražila NBA liga. To je bilo nekih 3.200 dolara, s tim da je to bilo prije lok-auta, a ako se proglasi lok-aut, oni treba da nam vrate taj novac. Sada, koliko sam ja upoznat, igrači ne primaju ugovorene obaveze za vrijeme lok-auta i po dogovoru sa klubovima svi su slobodni da nađu klubove po Evropi ili drugim kontinentima. Što se tiče saveza, on je obaveze, koje su tražene, na vrijeme ispunio. Platili smo za Pekovića, a Vučević još nije potpisao ugovor sa Filadelfijom. Visina ugovora mu je negdje oko 1.700.000 dolara po godini. Znači ima zagarantovano dvije godine po 1.700.000 i samo u vezi sa njegovom agencijom, da se osigura na visinu tog ugovora, na rok od dva mjeseca, koliko će biti angažovan u reprezentaciji - kazao je za televiziju “Vijesti” Danilo Mitrović, direktor reprezentacije.

Bonus video: