Tek treba da se usele, a stan im poplavio

Iz kompanije Viner, koja je gradila zgradu, saopštili su da su, čim su obaviješteni, izašli na lice mjesta i utvrdili da je uzrok poplave ljudski faktor
485 pregleda 3 komentar(a)
stan, Mrdak, poplava, Foto: Screenshot (YouTube)
stan, Mrdak, poplava, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 10.04.2018. 20:44h

Porodicu Mrdak jutros je na podgoričkom Tuškom putu zatekao poplavljen novi stan, koji su nedavno kupili i treba da se usele. Tvrde da je uzrok loša kanalizacija i da su slične probleme imali i drugi stanari te i obližnjih zgrada.

S druge strane, izvođač radova, kompanija Viner iz Danilovgrada, navodi da do poplave nije došlo zbog loših radova, već je neko bacio potkošulju u kanalizacionu cijev.

Dragomir i njegova supruga Vesna su 30. marta dobili ključeve stana, koji su kupili po povoljnijoj cijeni preko fonda PIO. Već tada su primijetili da je mnogo toga u stanu, kako tvrde, loše urađeno, ali su bili spremni da pređu preko toga, jer im je najvažnije bilo što konačno imaju krov nad glavom. Ipak, nisu mogli da pređu preko onoga što ih je jutros zateklo u stanu.

"Kad je došao vidio je šta se desilo u kupatilu i spavaćoj sobi, to je plutalo u vodi sve...Došli su vodoinstalateri koji su odčepljavali kanalizaciju, jer se voda iz kanalizacije se izlila...", kaže Vesna Mrdak.

Mrdak tvrdi da su problem sa lošom kanalizacijom nedavno imale i druge dvije penzionerske zgrade na Tuškom putu, ali je on saniran. Sada se isti javio i u njihovoj, najnovijoj zgradi, i to, kako tvrde, ne samo u njihovom stanu. Mrdak poručuje da neće odustati od borbe za svoja prava i nada se rješenju problema.

"Ako ne, svoje ćemo pravo tražiti nekom ko je nadležan. Na sudu, naravno."

Iz kompanije Viner, koja je gradila zgradu, saopštili su da su, čim su obaviješteni, izašli na lice mjesta i utvrdili da je uzrok poplave ljudski faktor.

“Prilikom intervenisanja na ovoj kanalizaciji, radnici su iz otvora izvukli potkošulju koja je uzrok poplave. Napominjemo da ova situacija nema nikakve veze sa kvalitetom izvedenih radova na ovom objektu, jer je kompletna mreža ispitana prije useljenja objekta. Pronalazak stare odjeće u kanalizacionoj cijevi, a ne nekog građevinskog materijala, ukazuje da je do začepljenja došlo poslije useljenja u objekat iz razloga koji su nama nepoznati”, saopšteno je iz kompanije Viner.

Iz Viner kompani navode i da su njihovi radnici, iako je uzrok poplave nemar stanara ili neki drugi motiv, sanirali štetu.

Bonus video: