Pomozimo Tamari (5) da operiše srce u Njemačkoj!

Do svoje pete godine imala je nekoliko operacija na srcu i zbog teške bolesti dane provodi družeći se sa plišanim medom i osmomjesečnom sestrom
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2011. 18:01h

Dok su trčanje po livadi i bezbrižna igra većini djece svakodnevica, Tamari Jovović (5) iz podlovćenskog sela Ošanik je neostvarena želja.

Do svoje pete godine imala je nekoliko operacija na srcu i zbog teške bolesti dane provodi družeći se sa plišanim medom i osmomjesečnom sestrom.

Nakon nekoliko godina neuspješnog liječenja teške srčane mane u Crnoj Gori i u Beogradu, njenim roditeljima je predložen poznati hirurg na jednoj klinici u Njemačkoj koji bi mogao da izliječi njihovu djevojčicu.

Troškovi operacije, prevoza i smještaja koštali bi ih oko 50 hiljada eura, ali joj njeni nezaposleni roditelji to ne mogu priuštiti.

Do trošne, kamene kuće u kojoj četvoročlana porodica Jovović živi bez struje i vode, teško se stiže i terenskim vozilom.

Tamarin otac, Dragan, kaže da su se proteklih godina obraćali najvišem državnom vrhu, novom premijeru i gradonačelniku Cetinja Aleksandru Bogdanović, ali im se niko nikad nije javio.

Dok roditelji pokušavaju da pronađu novac, Tamara na livadi ispred kuće bere maslačak i nada se da će oduvati sve probleme.

Ovo je prilika da oni koji su u mogućnosti pomognu Tamari i njenim roditeljima, uplatom na žiro-račun 530-0900200071590-59 kod NLB Montenegro banke.

Zbog velikog interesovanja čitalaca, redakcija će, kada budu dostupni, objaviti detalje oko uplate iz inostranstva, a uz saglasnost porodice objavljuje kontakt telefon: 069660476 (Dragan i Aleksandra Jovović)

Bonus video: