POLICAJCI SVJEDOČILI DVOSTRUKOM UBISTVU

Bulatović smijenjen sa mjesta rukovodioca

TV Vijesti je kontaktirala Bulatovića koji u kratkom telefonskom razgovoru rekao da se povodom istražnih radnji moramo obratiti Upravi policije
538 pregleda 0 komentar(a)
Mijo Bulatović, Foto: Screenshot (YouTube)
Mijo Bulatović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 09.04.2018. 20:11h

Dok crnogorska policija već osmi dan traga za Podgoričaninom Markom Jovanovićem zbog dvostrukog ubistva u centru Glavnog grada, sve se glasnije postavlja pitanje zašto ubica nije odmah uhapšen. Ovo tim prije što je, kako TV Vijesti saznaje, u trenutku pucnjave u lokalu Forum, sjedio najmanje jedan visokorangirani policajac, koji nije reagovao.

Televizija Vijesti je potvrdu ove informacije dobila od nekoliko izvora iz Uprave policije. Saznajemo i da je riječ o Miju Bulatoviću, doskorašnjem šefu Odsjeka za prikrivene isljednike u Sektoru kriminalistike policije, koji je prethodno, sve do 2015. godine, bio šef budvanske policije.

Iz Uprave policije večeras je saopšteno da je Bulatović prije četiri dana smijenjen sa mjesta rukovodioca organizacione jedinice kojom je rukovodio. 

"Na izvjesnoj udaljenosti od mjesta izvršenja teškog ubistva, 31.03.2018. godine u lokalu Forum u Podgorici, nalazila su se dva službenika Uprave policije, van dužnosti, nenaoružani, u civilu i sa maloljetnim djetetom. Čim su primijetili da je izvršeno krivično djelo, ovi policijski službenici su preduzeli određene mjere i radnje. Postupanje ova dva policijska službenika, kao što se to i očekuje u ovakvim situacijama, je predmet analize nadležnih tijela MUP-a u smislu da li su preduzeli sve što su shodo zakonu mogli i što se od njih kao policijskih službenika očekivalo", saopšteno je iz UP:

Bulatović u trenutku pucnjave, prema tvrdnjama izvora TV Vijesti, nije bio naoružan, ali ni jedini policajac u civilu koji se tog dana zatekao u populanom podgoričkom kafeu.

TV Vijesti je kontaktirala Bulatovića koji u kratkom telefonskom razgovoru rekao da se povodom istražnih radnji moramo obratiti Upravi policije.

Za Mija Bulatovića javnost je prvi put čula kada ga je Damir Mandić, za sada jedini optuženi za učešće u ubistvu glavnog urednika "Dana" Duška Jovanovića, optužio da je tokom izviđaja podmetnuo limenku "red bull" na kojoj je vještačenjem pronađen njegov DNK. Bulatović je ove Mandićeve tvrdnje negirao.

Odgovornost, za nečinjenje u ovom slučaju, ako postoji, ipak nije jedino Bulatovićeva. U lokalu u centru grada, gdje izlaze mnogi pripadnici policije je i te subote, 31. marta, upravo u trenutku kada je Jovanović krenuo u ubilačku akciju, prema saznanjima TV Vijesti, bilo još policijskih službenika u civilu. Pitanje koje se otvara je: Šta će preduzeti šef kriminaitičke policije Enis Baković kao direktno nadređeni Miju Bulatoviću?

Preporučujemo za Vas