Đukanovićev skup može i u školi

U civilnom sektoru ističu kako zloupotrebe prate sve izborne kampanje jer nadležne institucije ne procesuiraju i ne sankcionišu odgovorne
89 pregleda 24 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Facebook.com/predsjednikdps
Milo Đukanović, Foto: Facebook.com/predsjednikdps
Ažurirano: 04.04.2018. 17:39h

U sklopu izborne kampanje za predsjednika Crne Gore, kandidat vladajućeg DPS-a, Milo Đukanović, obavjestio je građane da će njegova današnja promotivna konvencija biti održana u Kotoru - i to u fiskulturnoj sali srednjih škola.

U Zakonu o vaspitanju i obrazovanju jasno piše:

"U ustanovi nije dozvoljeno političko (stranačko) organizovanje i djelovanje i korišćenje prostora ustanove u te svrhe."

TV Vijesti pitala je Ministartvo prosvjete da li je dalo saglasnost da se dvorana školskog centra u Dobroti izda za promotivni skup predsjedničkog kandidata DPS-a, da li su nešto uradili kako bi to preduprijedili, te šta će konkretno preduzeti povodom kršenja Zakona.

Ovako glasi njihov odgovor:

"Vlada raspolaže, a škola upravlja imovinom i odgovorna je za njeno zakonito korišćenje. No, nezavisno od navedenog, zatražiće se informacija od uprave škole."

Direktor srednje pomorske skole Veljko Botica već je saopštio kako je salu izdao iz ekonomskih razloga, navodeći kako je Vlada dozvolila da se ta dvorana izdaje.

Predsjednički kandidat DPS-a, inače se u kampanji ponaša kao visoki drzavni funkcioner. Tako se, prethodnih dana , našao na auto-putu, obilazio skijalište na Žabljaku, spomen-kuću Borislava Pekića u Šavniku, danas Porto Novi ...

Zbog sumnje u zloupotrebe javnih resursa tokom prve Đukanoviceve konvencije u Nikšiću, predsjednički kandidat Vasilije Milićković specijalnom državnom tužiocu podnio je krivičnu prijavu protiv premijera Duška Markovića i više ministara, kao i predsjednika Skupštine Ivana Brajovića, koji su bili na tom skupu.

Iz Đukanovićevog izbornog staba od juče nijesmo uspjeli da dobijemo komentar na sumnje u zloupotrebe državnih resursa u izborne svrhe. U međuvremenu, optužbe stižu i iz ostalih protivničkih tabora.

Do sada nije poznato da je Tužilastvo bilo koga procesuiralo zbog zloupotrebe državnih resursa i da je to na kraju rezultiralo bilo kakvom odgovornošću.

Bonus video: