Reflektor: EPCG - Rudnik uglja, dobra trgovina ili posao za tužioca?

Gosti u studiju su Igor Noveljić, izvršni direktor EPCG, Slavoljub Popadić, izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja, Dejan Mijović, manjinski akcionar EPCG i Aleksandar Damjanović, poslanik.
56 pregleda 2 komentar(a)
Saška Mudreša, Foto: Filip Roganović
Saška Mudreša, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.04.2018. 17:31h

Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore donijela je odluka o preuzimanju Rudnika uglja Pljevlja. Od italijanske kompanije A2A i Aca Đukanovića Elektroprivreda će otkupiti akcije po cijeni od 6,4 eura, kako je i predvidio izvještaj konsultantske kuće Dilojt iz Beograda, a za to, zbog konflikta interesa, nijesu glasali predstavnik države i A2A.

Zašto pojedini manjinski akcionari oštro kritikuju ovu odluku? Da li cijena akcija i kupoprodajni ugovor mogu biti štetni po državni budžet, kako to smatraju u nevladinom sektoru? Zašto EPCG kupuje Rudnik uglja i je li to isplativa investicija?

Ovo su neka od pitanja koja će se otvoriti u Reflektoru. Gosti u studiju su Igor Noveljić, izvršni direktor EPCG, Slavoljub Popadić, izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja, Dejan Mijović, manjinski akcionar EPCG i Aleksandar Damjanović, poslanik.

Gledajte Reflektor u utorak od 20 sati na Televiziji Vijesti.

Bonus video: