"MORA SE NAĆI NALOGODAVAC NALOGODAVCA"

Uhapšeni Hilmo i Ilhan Pepić: Policija sumnja da je Sadiković bio meta

"Izuzeti su svi tragovi s lica mjesta koji su potrebni za vještačenje i biće upućeni na odgovarajuća vještačenja. Pored toga izuzimaju se video snimci s okolnih objekata a takođe pribavljaju se i drugi dokazi radi identifikacije izvršilaca ovog krivičnog djela", kazao je Denis Zvrko Osnovni državni tužilac u Bijelom Polju
583 pregleda 135 komentar(a)
Sead Sadiković, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Sead Sadiković, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 31.01.2019. 10:40h

Rožajci Ilhan i Hilmo Pepić uhapšeni su popodne zbog sumnje da su kasno sinoć, nešto poslije 23 sata, bacili bombu centru Bijelog Polja, ispred kuće novinara naše televizije Seada Sadikovića.

Policija sumnja da je Sadiković bio meta ali za sada ne mogu da govore o motivu jer se istraga nastavlja.

"Izuzeti su svi tragovi s lica mjesta koji su potrebni za vještačenje i biće upućeni na odgovarajuća vještačenja. Pored toga izuzimaju se video snimci s okolnih objekata a takođe pribavljaju se i drugi dokazi radi identifikacije izvršilaca ovog krivičnog djela", kazao je Denis Zvrko Osnovni državni tužilac u Bijelom Polju.

Eksplozija se desila nešto poslije 23 sata a Sadiković u tom trenutku nije bio kući, ali jeste njegova supruga koja ga je obavijestila šta se desilo u njihovom dvorištu.

"Tu stalno parkiram auto, tu je parkirao neko drugi, e dobra je stvar sada neće smjeti da parkiraju na moje parking mjesto. Ne zna šta da kažem. Ovo je ipak jadno mučno i bručno priči Crne Gore", kazao je novinar TV Vijesti Sead Sadiković.

Sadiković je ranije danas poručio da vjeruje da će istražitelji nastojati da riješe slučaj.

"Mislim da nije rješenje naći izvršitelja i njegovog nalogodavca jeste uslov bez kog se ne može ali nije konačno rješenje, mora se naći još i nalogodavac nalogodavca i dalje sve do političkog inspiratora", kazao je Sadiković.

U eksploziji bombe, najvjerovatnije kašikare, oštećen je automobil koji ne pripada Sadikoviću već Bjelopoljcu s prebivalištem u Austriji koji se juče tim renta-kar vozilom beogradskih registracija dovezao od Beograda do Bijelog Polja.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni tužiocu

Iz Uprave policije večeras su saopštili da je bjelopljska policija u saradnji sa rožajskom policijom uhapsila lhana i Hilma Pepića zbog sumnje da su sinoć aktivirali eksplozivnu napravu u Bijelom Polju od čijeg je dejstva nastala materijalna šteta.

"Sumnja se da su oni sinoć oko 22,40 časova, u Bijelom Polju, u ulici koja se nalazi ispred kuće u kojoj je nastanjen novinar S.S, aktivirali eksplozivnu napravu. Od dejstva eksplozivne naprave nastala su oštećenja u većoj mjeri na vozilu marke "Dacia", beogradskih registarskih oznaka, koje je koristio I.K, a koje je bilo parkirano na ulici. Osim toga, oštećenja su nastala na potpornom zidu, kao i manja oštećenja od dejstva gelera na dva vozila i dva objekta u blizini", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kazali su i da je o svemu obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji je kvalifikovao krivično djelo.

"Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403. st.2 KZCG. Tragovi i predmeti izuzeti sa lica mjesta tokom uviđaja će biti vještačeni u Forenzičkom centru. Policija će, u koordinaciji sa tužilaštvom, nastaviti aktivnosti u ovom predmetu", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.