Ako ih Stijepović ne primi, organizovaće protest dan pred predsjedničke izbore

"Predstavnici Opštine kažu da gradonačelnik nije tu, nećemo ulaziti u to je li ili nije, obaveze ili ne, mislim da veće obaveze i veći problem Opština nema, nego ovaj. To je njihov odnos prema 50-ak hiljada građana", istakao je Radovan Jeremić iz Park šume Zagorič
123 pregleda 1 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Savo Prelević
Slavoljub Stijepović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.04.2018. 18:01h

Uzalud su vlasnici nelegalnih objekata iz Podgorice, nezadovoljni cijenom koju moraju da plate kako bi legalizovali svoje stanove i kuće, čekali da ih danas primi prvi covjek grada Slavoljub Stijepovic.

Iz podgoričkog Biroa za odnose sa javnošću saopšteno im je da gradonačelnik nije tu i da će ih primiti na razgovor do četvrtka, ali sa jasnim zahtjevima, što je izazvalo negodovanje okupljenih.

Njih oko 100, koliko ih je bilo ispred zgrade Opštine, poručili su da predstavljaju 50 hiljada ljudi i da će, ukoliko ih ne primi Stijepović, organizovati protest u Podgorici 14. aprila.

Kažu da su dobili podršku iz svih krajeva Crne Gore, koji imaju slične probleme, i ponavljaju zahtjev – da se uradi revizija procjene objekata i naselja i traže realnu cijenu legalizacije.

"Predstavnici Opštine kažu da gradonačelnik nije tu, nećemo ulaziti u to je li ili nije, obaveze ili ne, mislim da veće obaveze i veći problem Opština nema, nego ovaj. To je njihov odnos prema 50-ak hiljada građana", istakao je Radovan Jeremić iz Park šume Zagorič.

"Da vam lično prenesem informaciju iz kabineta gradonačelnika i njegovu lično, da će najvjerovatnije do četvrtka da vas primi na razgovor, ali prethodno svi predstavnici da dođu i da jasno definišu na kojoj temi treba raspravljati, jer prosto ovaj Zakon nije donijela lokalna samouprava nego i nadležni organ države", kazao je Vojislav Nedović iz Biroa za odnose s građanima.

"Zato ćemo u subotu, dan pred izbore, organizovati protestni skup - to je plan. Ako oni prihvate razgovor sa nama, sa predstavnicima građana, to će biti druga priča. I još jedno, htjeli bismo kao građani da damo podršku gospodinu Sadikoviću, novinaru Vijesti. Ti si naš ombudsman. Kod ombudsmana nemamo što ići", rekao je Jeremić.

Bonus video: