Prekinut bojkot nastave u OŠ "Vladimir Nazor", S.R. se vraća u školu

Učenika S.R. u ponedjeljak, 4. aprila, na kapiji dvorišta sačekaće Stijepović, uvesti ga u školu i sa njim provesti prvi dan u novoj ustanovi, potvrđeno je “Vijestima” iz Vlade
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2011. 19:40h

Nakon trodnevnom štrajka i predstojećeg redovnog proljećnog raspusta, đaci VII1 podgoričke OŠ “Vladimir Nazor” ponovo će na nastavu 4. aprila, kao i svi ostali osnovci.

Roditelji đaka VII1 dogovorili su se danas da prekinu bojkot nastave, nakon što im je ministar prosvjete Slavoljub Stijepović u četvrtak obećao da S.R. neće učiti zajedno sa njihovom djecom, već da će sa njim, do daljnjeg, individualno raditi psihološko-pedagoška služba i direktor škole Dragoje Radonjić, ali i socijalni radnik.

“Na sastanku sa roditeljima prenijeli smo zaključke razgovora sa Stijepovićem. On nam je dao čvrste garancije za našu djecu. Shodno tome, djeca će se 4. aprila vratiti na nastavu”, kazala je Slavica Drašković, u ime uprave škole i direktora.

Učenika S.R. u ponedjeljak, 4. aprila, na kapiji dvorišta sačekaće Stijepović, uvesti ga u školu i sa njim provesti prvi dan u novoj ustanovi, potvrđeno je “Vijestima” iz Vlade.

Većina đaka VII1 nije pohađala nastavu protekla tri dana, jer njihovi roditelji nijesu htjeli da ih šalju u školu nakon odluke Ministarstvo prosvjete da u toj ustanovi uči i S.R. Bivšem đaku OŠ “Radojica Perović” izrečena je najstrožja zakonom predviđena disciplinska mjera – prebacivanje u drugu školu, nakon što je nasred časa izudarao nastavnicu.

Roditelji su se na takav korak odlučili jer su strahovali za bezbjednost djece, ali i S.R. uprkos upozorenju prosvjetnih vlasti da su dužni da omoguće djeci školovanje, jer u suprotnom krše zakon.

Roditelji su u srijedu najavili da će njihova djeca bojkotovati nastavu sve dok Ministarstvo prosvjete ne promijeni odluku o prebacivanju S.R. u OŠ “Vladimir Nazor”. Roditelji su tada odbili predlog delegacije Ministarstva prosvjete, na čelu sa pomoćnicom ministra za osnovno obrazovanje Vesnom Vučurović, da se S.R. prebaci u školu, ali da ne uči sa njihovom djecom.

Ministarstvo prosvjete nije se oglasio povodom dogovora sa roditeljima o povratku đaka u školu.

Bonus video: