Poleksić pred sudom u Lozani: Tražiću im i nadoknadu

Očekujem da me oslobode optužbi, ali i da mi isplate nadoknadu za to što nisam branio i što mi je ukaljano ime
88 pregleda 0 komentar(a)
Poleksić, Foto: Peter Morrison
Poleksić, Foto: Peter Morrison
Ažurirano: 10.03.2011. 21:14h

Vukašin Poleksić, golman crnogorske reprezentacije i mađarskog Debrecina, predao je u četvrtak dokaze Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu kako bi se promijenila odluka Uefe da ga suspenduje na dvije godine zbog navodnog namještanja utakmice Liga šampiona, prošle sezone protiv Fiorentine.

Uefa je, da podsjetimo, optužila Poleksića i njegovog saigrača Norberta Mesaroša da nisu prijavili pokušaj korupcije, ali ne i da su direktno učestvovali u lažiranju meča.

Poleksić je u izjavi za televiziju “Vijesti” kazao da su na saslušanju u sudu oboreni svi dokazi Uefe, da je advokat evropske kuće fudbala priznao da ne postoje svjedoci, već da su suspenzije izrečene na osnovu informacija, te da se nada da će suspenzija, koja je izrečena prije devet mjeseci, biti ukinuta.

Sud u Lozani donijeće odluku najkasnije sa 30 dana, a odluke tog suda su obavezujuće za sve sportske asocijacije.

Advokat Uefe je priznao da ne postoje svjedoci, iako je Uefa u presudi o našoj suspenziji navela i ko su ljudi, i da smo sjedjeli sa njima za stolom, i da je bačen koverat na sto

Advokat Uefe je priznao da ne postoje svjedoci, iako je Uefa u presudi o našoj suspenziji navela i ko su ljudi, i da smo sjedjeli sa njima za stolom, i da je bačen koverat na sto. To su notorne laži, što se pokazalo i danas kada je advokat kazao da je riječ samo o informacijama.

Mi smo čak i dobili izvještaj sa suđenja u Bohumu, na kome su ljudi koji su osumnjičeni za namještanje mečeva i koji su povezivani sa našim slučajem kazali da tog dana nisu ni bili u Budimpešti. Dakle, sve je apsolutno na našoj strani, nadam se najboljem i uvjeren sam da će pravda ipak pobijediti", rekao je Poleksić.

Nekada standardni golman crnogorske reprezentacije van terena je od juna 2010, kada mu je Uefa dodijelila dvogodišnju zabranu nastupa u svim takmičenjima.

Bonus video: