Spahić: Ne tjerajte me da promovišem LGBT

Vjerovatno je te NVO uhvatila panika, jer sad imamo jednu koja se javno deklariše da su njeni pripadnici LGBT populacija i nadaju se da će mnogi od njih tako doći do apanaža
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2011. 19:10h

Član Parlamentarnog odbora za ljudska prava i slobode Ervin Spahić (SDP), kojeg je civilni sektor juče kritikovao zbog homofobičnih izjava, poručio je da te nevladine organizacije samo misle o novcu.

"Vjerovatno je te nevladine organizacije uhvatila panika, jer sad imamo NVO koja se javno deklariše da su njeni pripadnici LGBT populacija i nadaju se da će mnogi od njih tako doći do apanaža, te sada samo žele da dokažu da u Crnoj Gori postoji homofobija", objasnio je Spahić televiziji “Vijesti”.

On i njegov kolega Husnija Šabović (DPS) tvrde da u svojim izjavama nijesu rekli ništa loše, te da to što neki kritikuju ministra Ferhata Dinošu “nije problem Skupštine, već Vlade”.

"Protiv sam svih uskaćivanja sloboda i prava, ali nemojte me tjerati da promovišem seksualnu orjentaciju kojoj ne pripadam", poručio je Spahić, koji je nezadovoljan radom novinara, jer tvrdi da neki izvještavaju sa sjednica kojima nijesu ni prisustvovali.

Šabović je kazao da je Odbor samo iskoristio da na šaljiv način kaže da bi ministar Dinoša trebalo da formira jednu takvu NVO organizaciju, pa bi mu javnost tada možda vjerovala.

Galerija

Bonus video: