Bomba postavljena pod Čađenovićev automobil i aktivirana daljinski?

Čađenović je upravljao blindiranim vozilom sa četvrtim stepenom zaštite, ali pod automobila nije bio blindiran, što je očigledno znala i osoba koja je postavila eksploziv
516 pregleda 5 komentar(a)
auto, Dražen Čađenović, Foto: Savo Prelević
auto, Dražen Čađenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2018. 19:00h

I pored zvaničnog saopštenja Uprave policije u kojem su sinoć tvrdili da prvi rezultati istrage ukazuju da je Dražen Čađenović stradao usljed eksplozije bombe koju je prevozio, dobro obaviješteni sagovornici Televizije Vijesti tvrde da prikupljeni dokazi govore suprotno - odnosno da je ovaj 31-godišnji mladić ubijen i da se radi o nastavku mafijaških obračuna na našim ulicama.

Sagovornici TV Vijesti objašnjavaju da je bomba prvo postavljena ispod „bmw-a“ koji je Čađenović vozio, te da je zatim paklena naprava aktivirana daljinskim upravljačem.

Isti sagovornici ne spore da je Čađenović upravljao blindiranim vozilom sa četvrtim stepenom zaštite, ali pojašnjavaju da pod automobila nije bio blindiran, što je očigledno znala i osoba koja je postavila eksploziv.

Da pakleni paket Čađenović nije prevozio, već da je bio postavljen ispod automobila, dodaju sagovornici TV Vijesti, bilo je jasno i na osnovu onog što su istražitelji konstatovali tokom izviđaja koji je nastavljen danas.

Televizija Vijesti pouzdano saznaje da su na betonskom dijelu ispod automobila konstatovane rupe, što je još jedan od dokaza koji potkrepljuje sumnju da je u ovom slučaju riječ o likvidaciji, a ne nestručnom rukovanju eksplozivnom napravom.

Dežurna tužiteljka nije željela da komentariše saznanja TV Vijesti, ističući da je istraga u toku. Objasnila je kratko zbog čega izviđaj nije okončan sinoć.

"Zbog jake koncentracije dima koja je bila sinoć, nije se mogao u potpunosti izvršiti uviđaj, tako da je on nastavljen danas. Danas se izuzimaju tragovi s lica mjesta, tijelo se upućuje na obdukciju, a takođe će biti i ostaci vozila upućeni u Forenzički centar na dalji postupak izuzimanja tragova sa njega, radi utvrđivanja načina postavljanja eksploziva i na koji način je do toga došlo", kazala je viša državna tužiteljka Suzana Milić.

Šta se događalo sinoć u garaži na Rimskom trgu zabilježile su kamere. Na njima se vidi da je Čađenović oko 19 sati došao na ulaz u podzemni parking, ali kako je rampa bila spuštena, on odlazi do stražarske kućice, nakon čega mu stražar omogućava da prođe vozilom. Dvadesetak sekundi kasnije uslijedila je stravična eksplozija.

Po operativnim podacima policije, Čađenović je bio blizak sa barskom kriminalnom grupom koju predvodi Alan Kožar. Bio je i u bliskim i kumovskim odnosima sa braćom Vladimirom i Duškom Roganovićem, koji važe za članove „kavačkog“ klana.

Čađenović i braća Roganović su svojevremeno bili optuženi za ubistvo vođe navijača "Delija" Marka Vesnića iz Beograda u Igalu, ali su on i Duško nakon ponovljenog postupka oslobođeni dok je Vladimir Roganović osuđen na osam godina zatvora.