Crna Gora konačno dobija Nacionalni centar za autizam

Miranović je dodala da će još 15 novih stručnjaka biti uključeno u rad Centra, pa je dostupno 17 psihologa, defektologa, socijalnih radnika, šest fizioterapeuta i jedan specijalista fizikalne medicine koji će pomoći djeci sa autizmom i svoj djeci sa razvojnim smetnjama
50 pregleda 0 komentar(a)
boje jutra, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
boje jutra, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Ažurirano: 29.03.2018. 10:11h

Uoči Svjetskog dana osoba sa autizmom, koji se obilježava u ponedjeljak, 2. aprila, Crna Gora, konačno dobija Nacionalni centar za autizam.

Tim povodom, ugostili smo, pomoćnicu ministra zdravlja, Vesnu Miranović.

Ona je kazala da je i pored toga što su motivi bili jako dobri, bilo je nerealno očekivati da se za šest mjeseci stvore prostorni uslovi, kadrovski, i da se započne sa ozbiljnim rješavanjem problema sa kojim se suočavaju djeca sa autizmom.

"Imali smo srećnu okolnost da nam je Ministratsvo rada i socijalnog staranja, ustupio dio prostora Rehab centra za ove aktivnosti, dobili smo 410 kvadratnih metara novog prostora, opremu vrijednosti od 64 hiljade eura. Kome god smo pomenuli da radimo na otvaranju Centra - svi su ponudili svoju pomoć", istakla je Miranović.

Miranović je dodala da će još 15 novih stručnjaka biti uključeno u rad Centra, pa je dostupno 17 psihologa, defektologa, socijalnih radnika, šest fizioterapeuta i jedan specijalista fizikalne medicine koji će pomoći djeci sa autizmom i svoj djeci sa razvojnim smetnjama.

Kroz uživo uključenje u program se javila i majka, šestogodišnjeg dječaka, Anđela Jokić koju je zanimalo prije svega, da li će i malo starija djeca biti u prilici da imaju tretmane u Centru i hoće li taj broj biti malo veći.

Pogledajte segment iz Boja jutra:

Bonus video: