NE IDI AKO NE MORAŠ

U Tunisu nema Crnogoraca, Hrvati i Srbi zbrinuti

Stamatović apeluje na građane da ne putuju u Tunis, gdje se, kako je rekao, situacija iz dana u dan usložnjava, što može predstavljati opasnost po crnogorske državljane.
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2011. 21:40h

U Tunisu, turističkoj zemlji koju posjećuju i naši ljubitelji putovanja, sada nema crnogorskih turista i radnika, kažu u Ministarstvu vanjskih poslova i većim tursitičkim agencijama.

“Mi smo vršili određene provjere tako da smo kontaktirali ambasadu Tunisa u Beogradu, kao i ambasadu Republike Srbije, koja nas zastupa u Tunisu i prema tim raspoloživim saznanjima nema crnogorskih državljana koji borave ili koji su kao turisti trenutno u Tunisu”, kazao je za TV Vijesti Željko Stamatović, direktor direktorata za konzularne poslove u MVP.

Iako turisti nisu ugroženi zbog mjera obezbjeđenja u odmaralištima, Ministarstvo ne preporučuje putovanje u tu zemlju.

Stamatović apeluje na građane da ne putuju u Tunis, gdje se, kako je rekao, situacija iz dana u dan usložnjava, što može predstavljati opasnost po crnogorske državljane.

Turisti iz Srbije i Hrvatske su dobro

U srpskoj ambasadi u Tunisu kažu da su njihovi turisti i radnici na sigurnom.

Ambasadorka Srbije u Tunisu, Milica Čubrilo, kazala je da su njihovi turisti u toj zemlji bezbjedni, da su neki premješteni iz hotela u hotel.

"Na gradilištima su takođe bezbjedni, zasad, mada je noćas bilo gusto", kazala je ona.

Samo troje putnika iz Sbrije poželjelo je da se vrati kući.

"Mnogi od njih su platiti aranžmane na po tri mjeseca boravka u Tunisu, što je česta praksa u toku zime, tako da poznaju zemlju, poznaju lokalno stanovništvo, imaju tamo prijatelje... I većina njih zaista I ne želi da se vrati", kaže Milica Žarković, iz agencije "Kontiki".

Svi aerodromi su od danas otvoreni. Ne baš oduševljena grupa Hrvata napustila je državu i svoje kofere kući dovukla dva dana ranije.

Putnica Dijana Milošević je kazala da se nikome ništa nije desilo, te da nije bilo potrebe da za ranijim povratkom.

Prema navodima putnika, situacija nije tako dramatična.

Napumpana ili ne, ne može se reći da je sjajna.

U požaru u jednom zatvoru u ljetovalištu Monastir poginule su 42 osobe, a čelnik parlamenta Muhamed Ganuši zvanično je postavljen za vršioca dužnosti šefa države, poštoje predsjednik Zin Al Abidin Ben Ali pobjegao u Saudijski Arabiju.