Taksisti, kažu građani, uzrokuju najviše udesa

Policajac Saša Đurišić kazao je da tokom kontrola vozači i sami priznaju da voze nekad i 12, do 15 sati neprekidno, što je nedozvoljeno
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2011. 19:48h

Crnogorska policija će u narednih mjesec, u sklopu akcije "Autobus", kontrolisati sredstva javnog prevoza. Najveća meta preventivnih i represivnih mjera biće taksisti.

“I ostali učesnici prave probleme, taksisti možda najviše zbog toga što žure da zarade što više, i onda brže voze”, kaže za TV Vijesti takstista Goran Radulović.

Akcija i jeste sprovedena zbog primjedbi građana, koji se žale na često učešće taksista u udesima.

U toku kontrole provjerava se ispravnost vozila, licenca za rad, moguće dejstvo alkohola ili iscrpljenost.

Voze i po 15 sati bez prekida

Policajac Saša Đurišić kazao je da tokom kontrola vozači i sami priznaju da voze nekad i 12, do 15 sati neprekidno, što je nedozvoljeno.

Kada su kombiji i autobusi u pitanju, prema navodima iz policije, oni uzrokuju manje problema.

"Svako eventualno odugovlačenje na cesti donosi problem sa putnicima i plaćanje penala stanicama".

Kontrola predviđa i provjeru opreme koju šofer ima u vozilu. Željko Marušić, vozač kombija, kaže da kao vozač mora da ima kompletnu zimsku opremu, lance, lopatu, vreću pijeska, prvu pomoć...

Tokom kontrola, provjerava se i psiho-fizičko stanje vozača.

Policija u okviru redovnih poslova pokreće mjesečne akcije u kojima pojačano kontroliše određenu grupu učesnika u saobraćaju, najčešće na osnovu primjedbi građana. Akcija “Autobus” se sprovodi na teritoriji cijele države.

Bonus video: