PRIPADNIK SAJ ŽELI DA PODSTAKNE LJUDE DA DONIRAJU NOVAC

Šekularac skreće pažnju na liječenje oboljele djece: Trčaće 300 kilometara

Krenuće u srijedu rano ujutro iz Kotora, preko Njeguša, Cetinja i Podgorice ka Ostrogu, uz kanjon Morače do Mojkovca i Đurđevića Tare i konačno na Savin kuk kod Žabljaka
535 pregleda 0 komentar(a)
Darko Šekularac, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Darko Šekularac, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 31.01.2019. 12:37h

Darko Šekularac, pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), istrčaće 300 kilometara.

Želi da skrene pažnju na liječenje oboljele djece i da podstakne druge da doniraju novac.

Krenuće sjutra rano ujutro iz Kotora, preko Njeguša, Cetinja i Podgorice ka Ostrogu, uz kanjon Morače do Mojkovca i Đurđevića Tare i konačno na Savin kuk kod Žabljaka.

Na cilj, ukoliko sve bude kako je planirao, očekuje da će stići u petak popodne.

Šekularac intenzivno trči od 2000. godine i sada je, kaže, spreman za to.

"Ja sam prešao na ultra maratone. Ovo je ja mislim kruna svih tih trčanja. Ipak do sada niko nije probao da trči preko 300 kilometara, ja smatram da moj organizam može to podnijeti", istakao je Šekularac.

Krenuće sjutra ujutro u pet sati iz Kotora, sve do Savinog kuka na Durmitoru, gdje bi trebalo da stigne u petak popodne. Od nula do 2.400 metara nadmorske visine.

"Moj put ide iz Kotora, preko Lovćena, Cetinja, Podgorice, Ostroga, Kolašina, Mojkovca i završava se na Savinom kuku, ne u Žabljaku, već na Savinom kuku, trenutno najvećoj dostupnoj tačci u Crnoj Gori. To je vremenski interval između 50 i 70 sati, mogu da uzmem određenu hranu u određenim trenucima, sve zavisno od vremenskog intervala, imaću grčeve, ja ne znam šta će me čekati iza brda", kazao je Šekularac.

Ovaj pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice policije spašavao je živote u raznim nesrećama. Trčeći tri stotine kilometara, želi da skrene pažnju na pomoć koja je potrebna za liječenje djece.

"Iz jednog veoma humanog razloga, djeca koja su oboljela od kancera, djeca u Kliničkom centru, na onkologiji, trenutno u regionu osmoro djece se liječi, ja želim da pomognem toj djeci", rekao je Šekularac.

Šekularac stoga poziva građane da u znak podrške doniraju novac za liječenje ove djece na žiro račun Kliničkog centra Crne Gore.