Da li će Viši sud prihvatiti optužnicu: Ražnatović i Šćepanović tvrde da nisu krivi

Po privatnoj optužnici, Ražnatović se tereti da je navodno nagovorio nepoznatu osobu da prije sedam godina ubije osamdesetogodišnjeg Branka Radunovića. Istom tužbom, Šćepanović se tereti za prikrivanje tog zločina
1040 pregleda 1 komentar(a)
Novak Ražnatović, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Novak Ražnatović, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 27.03.2018. 19:39h

Nesvakidašnji slučaj na stolu predsjednika podgoričkog Višeg suda Borisa Savića.

On i članovi njegovog vijeća će u narednih nekoliko dana morati da odluče da li će potvrditi privatnu optužnicu, koja je zbog podstrekavanja na ubistvo osamdesetogodišnjeg Branka Radunovića i prikrivanja tog zločina 2011., podnijeta protiv bivšeg Višeg državnog tužioca Novaka Ražnatovića i bivšeg inspektora za krvne delikte Željka Šćepanovića.

Oni tvrde da nisu krivi.

Vijeće predsjednika podgoričkog Višeg suda Borisa Savića, narednih dana donijeće odluku o tome da li će prihvatiti optužnicu protiv nekada Višeg državnog tužioca, sada advokata Novaka Ražnatovića i bivšeg policijskog inspektora za krvne delikte Željka Šćepanovića.

Po privatnoj optužnici, Ražnatović se tereti da je navodno nagovorio nepoznatu osobu da prije sedam godina ubije osamdesetogodišnjeg Branka Radunovića. Istom tužbom, Šćepanović se tereti za prikrivanje tog zločina. Oni poručuju da nijesu krivi.

"Cijenim da je tako podignuta optužnica bez ikakvog osnova bez bilo kakvog dokaza i ja smatram da pisanje takve optužnice nema ljudskog razuma", istakao je Ražnatović.

Da nema dokaza te da optužnicu treba odbaciti smatra i Ražnatovićev advokat Hamid Ganjola.

"Nažalost, došli smo u policiju da se branimo od nečega što ne postoji i što odlično zna i sam privatni tužilac, jer ovdje se ne radi o potvrđivanju optužnice koja je podignuta od strane nadležnog tužioca nego se radi o tome da i ako je bio postupak koji je vođen pred tužiocem taj postupak je naravno obustavljen i dana je procesna mogućnost oštećenom da preuzme gonjenje što se u ovom slučaju i desilo", kazao je Ganjola.

Zato, dodaje Ganjola, u ovaj postupak idu relaksirani.

"Postupak mora da bude obustavljen. Prvo ovo je u pitanju ubistvo. Ubistvo se ne može samo tek tako optužiti treba da postoji dokaz da je ubistvo počinjeno da bi se neko optužio u ovom slučaju nema jer nema ni jednog jedinog dokaza", rekao je Ganjola.

Privatnom optužnicom Ražnatović se tereti da je s umišljajem podstrekivao nepoznatu osobu da 9. maja 2011. godine ubije Radunovića, a Šćepanović da je obmanuo tadašnjeg istražnog sudiju Miroslava Bašovića da je Radunović umro prirodnom smrću. Po navodima te optužnice, Radunović je ubijen da bi se spriječilo da brat okrivljenog Ražnatovića - Milutin vrati dug ubijenom od preko 50 hiljada eura.

Bonus video: