Žarko Pavićević osumnjičen da je oštetio Poštu za dva miliona eura

Osim njega, kako pouzdano saznaje TV Vijesti, izviđaj zbog ovog slučaja vodi se još protiv nekadašnje izvršne direktorke Pavićevićeve firme Zavod za izgradnju Bara, Danijele Krković, i procjenitelja Rafaela Vreteničića
198 pregleda 0 komentar(a)
Žarko Pavićević, Foto: Savo Prelević
Žarko Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.03.2018. 17:26h

Bivši gradonačelnik Bara Žarko Pavićević pod lupom je Specijalnog državnog tužilaštva i to zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja 2011. godine nanio štetu Pošti u iznosu od dva milona eura.

Osim njega, kako pouzdano saznaje Televizija Vijesti, izviđaj zbog ovog slučaja vodi se još protiv nekadašnje izvršne direktorke Pavićevićeve firme Zavod za izgradnju Bara, Danijele Krković, i procjenitelja Rafaela Vreteničića.

Saznanja TV Vijesti o tome da je izviđaj u toku potvrdila je i specijalna tužiteljka Sanja Jovićević.

"Povodom Vaših pitanja, obavještavam Vas da je u navedenom predmetu Specijalno državno tužilaštvo donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv tri lica Ž.P., D.K. i R.V., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi iz čl.276 Krivičnog zakonika", navodi se u saopštenju SDT-a.

Televizija Vijesti saznaje i da se Pavićević sumnjiči da je, kao predsjednik Odbora direktora Zavoda za izgradnju Bara, bez odluka preduzeća dao nalog Krkovićkoj da zaključi sa Poštom ugovor i aneks ugovora o izgradnji stanova i poslovnih prostora u Baru. Posao nije realizovan je je ZiB otišao u stečaj.

Ovo nije jedina zloupotreba koju su, po sumnjama Tužilaštva, počinili Pavićević i Krković. Krajem prošle godine sudije Apelacionog suda potvrdile su presudu kojom je on osuđen na godinu zatvora zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, a Krković uslovno na dvije godine zbog zloupotrebe službenog položaja putem pomaganja i falsifikovanja službene isprave.

Prema toj presudi, Pavićević je, mimo odluka barskog parlamenta, novcem građana vraćao dugove Prvoj banci kako bi Opština završila izgradnju stanova za potrebe zaposlenih u ministarstvima rada, prosvjete i Fonda zdravstva, iako to nije bilo u interesu grada, čime je toj opštini pričinio štetu za milion i 780 hiljada eura.

Pavićević je u pritvoru proveo od 3. septembra 2015. godine do 11. marta prošle godine, a preostalih pola godine zatvora još nije izdržao.

Bonus video: