Boljević priznao da je iz fabrike iznio cigarete i prebacio ih na Karabuško

Viši sud u PG, u narednih nekoliko dana odlučiće da li prihvata sporazum koji je Boljević već potpisao sa specijalnim tužiocem Sašom Čađenovićem
1051 pregleda 21 komentar(a)
Isat Boljević, Foto: Luka Zeković
Isat Boljević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.03.2018. 18:57h

Baranin Isat Boljević priznao je pred predsjednikom podgoričkog Višeg suda Borisom Savićem da je kao predsjednik borda direktora Novog duvanskog, bez ovlašćenja i znanja vlasnika iz magacina fabrike duvana iznio cigarete vrijedne najmanje četiri miliona eura, a potom ih prebacio u iznamljeni magacin na Karabuškom polju, nadomak Podgorice.

On je to uradio na ročištu održanom povodom sporazuma o priznanju krivice koji je ranije potpisao sa specijalnim tužiocem Sašom Čađenovićem.

Boljevićev advokat nije želio da komentariše održano ročište. Kratko je potvrdio da je njegov klijent priznao krivicu, ali ne i šta konkretno.

"U principu pred sudijom Borisom Savićem je rekao isto i što i kod Specijalnog državnog tužioca prilikom zaključivanja sporazuma o priznanju krivice, dakle u potpunosti je priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret mi sada čekamo dalju odluku suda u tom pravcu+Sporazum je zaključio dobrovoljno bez bilo kakvih pritisaka", kazao je Danilo Mićović, advokat optuženog Boljevića.

Televizija Vijesti pouzdano saznaje da je na osnovu sporazuma o priznanju krivice o kom sudija Savić tek treba da donese odluku, Boljević prihvatio da izdrzava devetomjesečnu kaznu zatvora, plati 40 hiljada eura i uplati na račun Kliničkog centra Crne Gore 10 hiljada eura.

U akciji koja je po nalogu Specijalnog tužilaštva izvedena sredinom marta prošle godine godine u iznajmljenim magacinima zaplijenjeno je blizu četiri miliona paklica cigareta vrijedih najmanje četiri miliona eura.

Kome je Boljević namjeravao da isporuci cigarete, istragom nije utvrđeno.

Fabrika Duvanski kombinat u Podgorici godinama je bila označena kao mjesto gdje se proizvode cigarete i tajnim kanalima izvoze u inostranstvo.

Bonus video: